17 Νοεμβρίου: Έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία τα μέλη το ΚΚΕ – Με μάσκες και αποστάσεις

0
16

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κουβέντα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου το ΚΚΕ είχε υποστηρίξει ότι θα δώσει κανονικά το «παρών» ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει κάτι συμβολικό. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και το μέτρο της απαγόρευσης κάθε συνάθροισης άνω των τεσσάρων ατόμων. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ένωσε τα κόμματα της αριστεράς που βρίσκονται στο κοινοβούλιο.

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό δεν εμπόδισε τα μέλη του ΚΚΕ να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση. Μπορεί να μην έχει το μέγεθος των προηγούμενων ετών, αλλά τα μέλη του κόμματος έδωσαν ξανά ραντεβού με την ιστορία. Συγκεντρώθηκαν στην Αμερικανική Πρεσβεία κρατώντας όλες τις αποστάσεις, ενώ φορούσαν κανονικά τις μάσκες τους.

Τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών είναι «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί» και «δεν σας θέλει ο λαός, παρ’τις βάσεις σας και μπρος». Φυσικά την συγκέντρωση συμμετείχε κανονικά και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο κτίριο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Δείτε τις σχετικές εικόνες

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία», εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με τον συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος.

Η απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας και με εντολή της κυβέρνησης για απαγόρευση συνάθροισης πάνω από 3 άτομα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Ακόμα και μέσα στη ΝΔ, πολύ περισσότερο σε οπαδούς της όχι τόσο σε στελέχη της, ακόμη και στο ΚΙΝΑΛ, που δεν έχουν υπογράψει το κοινό κείμενο – καταγγελία αυτής της εγκληματικής, απαράδεκτης και επικίνδυνης απόφασης του κ. Χρυσοχοΐδη, το καταγγέλλουν και έρχονται τέτοια μηνύματα και στο ΚΚΕ και παντού. Ο ελληνικός λαός, άσχετα από την ανασφάλεια που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης, γιατί δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτά τα χρόνια, είναι στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται και με το πνεύμα και με την ψυχή και την καρδιά στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους όλης της Ελλάδας. Γι’ αυτό το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στον αιώνα τον άπαντα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαδήλωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, (σ.σ. η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα) είπε: «Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr