28η Οκτωβρίου Καστελόριζο: Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου

0
49

Χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση αλλά τελικά τα κατάφεραν. Ο λόγος για τον Κρητικό Μανώλη Βουτσαλά ή Μπλομπλό όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι, που αποφάσισε να ταξιδέψει στο Καστελόριζο για να γιορτάσει με τους κατοίκους την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο τρόπος που διάλεξε να τιμήσει αυτήν τη μέρα, ήταν αν υψώσει στο ακριτικό νησί την μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει υψωθεί ποτέ.

Κι έτσι έγινε. Σε ένα γερανό ύψους 40 μέτρων κυματίζει από νωρίς το πρωί στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών μέτρων.

Ο ίδιος στην ερώτηση τι τον έκανε να πάει στο Καστελόριζο και να σηκώσει αυτήν τη μεγάλη σημαία, απάντησε: «Η αγάπη που νιώθω για την πατρίδα. Και επειδή το νησί αυτό είναι μόνο του και λίγο πιο μακριά, ήρθαμε εδώ να δείξουμε την αγάπη μας, να δείξουμε στους κατοίκους ότι είμαστε κοντά τους».

Ο κ. Βουτσαλάς με τον ανιψιό του και έναν παιδικό του φίλο έφτασαν στο ακριτικό νησί από την Κρήτη το περασμένο Σάββατο και οι κάτοικοι που έμαθαν για τη σημαία, τους υποδέχτηκαν με μεγάλη συγκίνηση. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μιχάλης Ζερβός, είπε αμέσως ναι στην πρόταση του παιδικού του φίλου να τον συνοδεύσει σε αυτήν την ξεχωριστή αποστολή από την Κρήτη στο Καστελόριζο.

«Ο Μανώλης μου έκανε την τιμή να μου πει αν θέλω να έρθω μαζί του και με τον ανιψιό του στο Καστελόριζο. Και έτσι ήρθαμε και σηκώσαμε τη σημαία, για να εμψυχώσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ στο ακριτικό αυτό νησί και τους φαντάρους μας που φυλάνε Θερμοπύλες εδώ, όπως κάνουμε και εμείς στα Νότια της Ελλάδας, στην Κρήτη».

Συγκίνηση από τον δήμαρχο του νησιού

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας» είπε συγκινημένος στο zarpanews.gr ο δήμαρχος του Καστελόριζου, Γιώργος Σαμψάκος.

Οι Αρχές του νησιού, σε συνεργασία με τον Μανώλη Βουτσαλά έψαξαν και βρήκαν το κατάλληλο σημείο για να υψώσουν τη σημαία, σε χώρο ακριβώς δίπλα στο χώρο του γηπέδου του νησιού, στην περιοχή Μανδράκι, ανατολικά του Καστελόριζου και σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από τις τουρκικές ακτές.

Αμέσως μετά τη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου οι Αρχές και οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για να δουν από κοντά την τεράστια ελληνική σημαία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr