35χρονη ειδικό κελί: Φόβοι για την ασφάλεια της κατηγορούμενης

0
47

Μετά από αίτημα της 35χρονης προς τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μακριά από τις συγκρατούμενές της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Με την έκταση που έχει πάρει το θέμα της επίθεσης με το βιτριόλι στα ΜΜΕ, υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια της 35χρονης γυναίκας εάν βρεθεί στον ίδιο χώρο με άλλες τροφίμους φυλακών.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ του καναλιού ανέφερε ότι η κατηγορούμενη θα προαυλίζεται μόνη της και αυτό διότι η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση, οπότε υπάρχει ο φόβος ότι συγκρατούμενες της 35χρονης μπορεί να κινηθούν εναντίον της.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης (16/6) η 35χρονη οδηγήθηκε στον ανακριτή. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή της. Η γυναίκα φέρεται να άσκησε το δικαίωμα της σιωπής επικαλούμενη την κακή ψυχολογική της κατάσταση. H παρουσία της στον ανακριτή κράτησε μόλις λίγα λεπτά καθώς δεν είχε πρόθεση να πει κάτι ή να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να απολογηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώ η υπεράσπισή της έλαβε νέα στοιχεία σήμερα που προστέθηκαν στη δικογραφία της υπόθεσης.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, ομόφωνα, έκριναν προφυλακιστέα την 35χρονη. «Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολόγος κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε», δήλωσε ο δικηγόρος της 35χρονος Σάκης Κεχαγιόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η 35χρονη έφυγε από το κτήριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν μαζευτεί μερικοί πολίτες. Ένας εξ αυτών φώναξε στην κατηγορούμενη «παλιοθήλυκο, να σου ρίξουν βιτριόλι! Έκλεισες δυο σπίτια! Τους γονείς σου δεν τους σκέφτηκες;». Οι αντιδράσεις περιορίστηκαν σε λεκτικό επίπεδο και η αποχώρηση της από τον χώρο έγινε χωρίς προβλήματα.

 H 35χρονη θα εκτίσει 3-4 χρόνια στη φυλακή

Την πεποίθηση ότι αν επιβληθεί ποινή στην 35χρονη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, θα εκτίσει ποινή 3-4 χρόνων, εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης της, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα». «Εάν η εντολέας μου κριθεί ακαταλόγιστη και δεν της καταλογιστεί το αδίκημα, αν δεν επιβληθεί ποινή, ως ακαταλόγιση θα εγκλειστεί σε δημόσιο ψυχιατρείο και κάθε λίγο θα εξετάζεται η ψυχολογική της και η ψυχιατρική της κατάσταση για να παρατείνεται αορίστως ο εγκλεισμός της. Ενώ αν της επιβληθεί μια ποινή, σε καμία περίπτωση δεν θα εκτίσει περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια, στη χειρότερη περίπτωση για αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr