6 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα [infographic] – 2.626 συνολικά – 144 νεκροί

0
54

6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Ο ιός δείχνει να μην μας εγκαταλείπει τόσο εύκολα, καθώς σημειώνονται ακόμη νέα κρούσματα στη χώρα μας, αλλά και θάνατοι ασθενών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από τον λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, που αντικαθιστά σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 6 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 2.626. Ακόμη, οι νεκροί ανήλθαν στους 144 καθώς σήμερα καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι. Όπως θα δείτε τ α παραπάνω στοιχεία φαίνονται και στο infographic που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση σημειώθηκαν τα εξής:

  • 37 είναι διασωληνωμένοι
  • 2.626 είναι συνολικά τα κρούσματα εκ των οποίων το 55,4% είναι άνδρες
  • 595 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι
  • 1.303 είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.
  • Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ οκτώ εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • 78 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ από το σύνολο των θανόντων οι 38 είναι γυναίκες. 

Ο κ. Χατζηγεωργίου υπενθύμισε πως τα βασικά μέτρα προστασίας είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκες προστασίας. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις μάσκες είπε πως «αν και στην αρχή δεν ήταν απαραίτητη η χρήση, τώρα αυτό είναι απαραίτητο και να δώσουμε λίγο περισσότερη βαρύτητα στη χρήση της. Όταν λέμε μάσκα εννοούμε ένα κομμάτι υφάσματος που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη». Τόνισε πως οι μάσκες που δεν πρέπει να επιλέγονται είναι αυτές με βαλβίδες εκπνοής καθώς χρησιμοποιούνται μόνο από τους υγειονομικούς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς είπε τα εξής: «Ποτέ να μην περάσουμε ξανά μια τέτοια περίοδο που ολοκληρώνεται αύριο. Πέρασαν 42 μέρες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί. 1.008 ώρες ολοκληρώνονται αύριο, στις οποίες αποδείξαμε ότι οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς. Ο ιός είναι εδώ, δίπλα μας. Μπορεί να τον έχει ο καθένας.

Αυτός ο ιός στοίχησε ζωές και ευθύνεται για την αγωνία, όλο αυτό το διάστημα. Από αύριο καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος απέναντι στον ιό που θα κρίνει την τελική έκβαση της μάχης.

Τηρούμε τους κανόνες; Πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα στο μεγάλο μας στόχο για νίκη απέναντι στην πανδημία. Αν δεν τηρήσουμε πίσω θα γυρίσουμε πίσω. Σας καλώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να το κάνουμε με τους όρους που έχουμε πει. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις και σε εκείνες εκτός του νομού μας» ανέφερε χαρακτηστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στους 144 οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας

Κατέληξε σήμερα, Κυριακή πρωί, 3 Μαϊου μια 76χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ εξαιτίας της νόσου του κορωνοϊού, συνεπώς με το θάνατο της άτυχης γυναίκας ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έφτασε στους 144. Άγνωστο παραμένει μέχρι ώρας αν η εκλιπούσα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται πως ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες 15 ημέρες, όσον αφορά τον έλεγχο της επιδημίας, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αν συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικά φορείς του κορονοϊού και συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής των χεριών και όσα αφορούν τις αποστάσεις και εάν περιορίσουμε με τη θέληση μας τις πολλές επαφές μας, τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού, θα έχουμε λιγότερο κίνδυνο αναζωπύρωσης και ευρείας διασποράς από τη Δευτέρα που θα αυξηθούν οι επαφές».

Πηγή: Pagenews.gr