800 ευρώ πότε θα μπουν: Έως τις 10 Απριλίου η καταβολή του ποσού

0
103

800 ευρώ πότε θα μπουν: Ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου τόνισε ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρών στους εργαζομένους. Αναλυτικότερα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης: «Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι».

Όσον αφορά το δανειακό κομμάτι των επιχειρήσεων είπε ότι για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο τα επιτόκια των επιχειρήσεων θα πληρωθούν από το κράτος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης», προσθέτοντας ότι «αφορά όλα τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια». Όλες οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορίες των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα παίρνουν τρίμηνη αναστολή καθώς και οι ρυθμισμένες και οι αρρύθμιστες οφειλές, υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι «να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές και να δώσουμε την ευκαιρία στις τράπεζες να μην ανοίξουν ένα νέο κύκλο κόκκινων δανείων, θα είναι καταστροφικό» είπε ο υπουργός

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Όμως όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώσει, να το κάνει», είπε προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο δίνουμε το κίνητρο του 25% της έκπτωσης. Ενώ στην ερώτηση των εσόδων στα κρατικά ταμεία ανέφερε πως «Ο δύσκολος μήνας για τα έσοδα είναι ο Απρίλιος. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα μας βρει μια συμφορά. Εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη ρευστότητα στην αγορά:

«Εάν η Ελλάδα εξέλθει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από την κρίση, θα έχουμε κερδίσει μια καλή φήμη και με όλη τη ρευστότητα να βάλουμε μπρος την οικονομία. Θα είναι σίγουρα μια κακή τουριστική χρονιά, αλλά η καλή μας φήμη θα φέρει κάποιον αριθμό τουριστών. Ως τις 20/4 θα αυξάνονται τα κρούσματα, από τις αρχές Μαΐου θα έχει ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Οταν θα φτάσουν στο μηδέν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μείωσης μισθών δημοσίων υπαλλήλων και πληθώρα προϊόντων. «Υπάρχει υπερπληθώρα αγαθών, γεμάτες αποθήκες, δεν υπάρχει έλλειψη σε κανένα αγαθό κατέληξε ο υπουργός.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης:

Πηγή: Pagenews.gr