ΑΑΔΕ για αγρότες και αλιείς: Τι ισχύει με τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος

0
35

Με τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος θα εκκαθαρίζονται από τις 21 Αυγούστου 2020 οι φορολογικές δηλώσεις που υποβάλουν αγρότες, αλλά και αλιείς, καθώς άνοιξαν επικαιροποιημένες οι πλατφόρμες για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος (για φυσικά και για νομικά πρόσωπα). Συνεπώς αυτό σημαίνει, πως όσοι αγρότες και αλιείς υποβάλουν δήλωση από τώρα και στο εξής, ο φόρος τους θα εκκαθαρίζεται με τον υπολογισμό και τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος για τους δικαιούχους.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κύριος Γιώργος Πιτσιλής, διευκρινίζονται τα εξής για τους περίπου 40.000 αγρότες και αλιείς που είναι δικαιούχοι της διαγραφής και έχουν ήδη υποβάλει τις σχετικές δηλώσεις:

Τι ισχύει για τα φυσικά Πρόσωπα σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική επανεκκαθάριση, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν την επανεκκαθάριση του φόρου τους νωρίτερα, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τότε, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, υποβάλλοντας ψηφιακά μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

Τι ισχύει για τα Νομικά Πρόσωπα σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι, για να επωφεληθούν από τη διαγραφή, θα πρέπει να υποβάλουν ψηφιακά χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής. Παράλληλα σημειώνεται ότι για την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης μετά την είσοδο στην εφαρμογή εισοδήματος του «myTAXISnet», ο φορολογούμενος επιλέγει υποβολή τροποποιητικής δήλωσης και οριστικοποιεί τη δήλωση που εμφανίζεται, χωρίς να απαιτείται κάποια τροποποίηση ή συμπλήρωση του περιεχομένου της.

Τέλος στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ διευκρινίζεται για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν ήδη εξοφλήσει το φόρο με βάση την αρχική τους δήλωση, ότι το πιστωτικό υπόλοιπο από την επανεκκαθάριση συμψηφίζεται με υφιστάμενες οφειλές και, αν ωστόσο  δεν υπάρχουν οφειλές, επιστρέφεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr