Αμπέλ Φερέιρα ΠΑΟΚ: «Κολλάει» στο FFP το σενάριο απόλυσης του

0
62

Αμπέλ Φερέιρα ΠΑΟΚ: Το περασμένο καλοκαίρι ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε τον ΠΑΟΚ λίγο πριν αρχίσουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Οι πρωταθλητές κλήθηκαν να βρουν τον διάδοχο του και γρήγορα κατέληξαν στο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ανερχόμενος στη χώρα του καθώς είχε δείξει καλό έργο στην Μπράγκα. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην Μπράγκα για να τον κάνει δικό του.

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ δεν θα μπορούσε να του πιστωθεί καθώς ο αντίπαλος ήταν δύσκολος και ο ΠΑΟΚ έδειξε καλό πρόσωπο. Ωστόσο οι πρωταθλητές έμειναν εκτός και από το Europa League κάτι που έφερε μαύρα σύννεφα στη σχέση των δυο πλευρών. Το γεγονός ότι η ομάδα ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έδινε παράταση ζωής στον Πορτογάλο, αλλά το κλίμα σίγουρα δεν ήταν καλό.

Το FFP κρατάει τον Φερέιρα

Πριν τη διακοπή εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας υπήρχε η αίσθηση πως ο Πορτογάλος δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί και σε αυτό δεν έχει αποκλειστική ευθύνη ο Φερέιρα καθώς είδε την ομάδα του να χάνει βαθμούς εξαιτίας της πολυιδιοκτησίας. Την ίδια στιγμή η εικόνα του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είναι καθόλου καλή.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα και η ήττα από τον Ολυμπιακό τον έβαλε σε περιπέτειες και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League. Η ΑΕΚ ισοβαθμεί πλέον με τον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να τον έχει ξεπεράσει αν είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Αυτό έφερε περισσότερο προβληματισμό για το μέλλον του Φερέιρα.

Μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι που σκέφτηκαν ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αλλάξει άμεσα προπονητή. Ωστόσο, δύσκολα αυτή η κατάσταση θα τον οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου, για δύο λόγους, σύμφωνα με την LiveSport. Αφενός, δεν υπάρχει λύση για τη διάδοχη κατάσταση, την ώρα που ο Φερέιρα έχει λάβει εντολή για τη δημιουργία της ομάδας της επόμενης περιόδου.

Αφετέρου, το Financial Fair Play προκαλεί πονοκέφαλο και σε αυτό το κομμάτι, αφού ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να καταβάλει την υψηλή αποζημίωση που θα αξιώσει ο προπονητής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης θα κληθεί να πληρώσει 1.500.000 ευρώ σε αποζημίωση, ποσό που εμπίπτει στους περιορισμούς του FFP. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο Φερέιρα αμείβεται με 2.000.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού ο ΠΑΟΚ έδωσε 3.000.000 ευρώ στην Μπράγκα για να τον αποκτήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr