ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στον ΕΦΚΑ

0
14

Δείτε αναλυτικά τα αιτήματα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ/ΕΦΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες για σήμερα Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα (Τρίτη) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ).

Όπως ανακοινώθηκε, τα αιτήματα είναι τα εξής:

«- Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.

– ‘Αμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

– Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του και όχι από μία Ανώνυμη Εταιρία.

– Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

– Όχι στα πάσης φύσεως προεκλογικά ψίχουλα και φιλοδωρήματα. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

– Καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί ο ΕΦΚΑ σε οργανισμό εξαίρεσης από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με στελέχωση των θέσεων ευθύνης Γενικών και Διευθυντών από μάνατζερ και “golden boys”, με ειδικό – προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, στις 11:00 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΕΙΝΑΠ: Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου

Την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τις 8 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Αναλυτικά:

«Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη, την Τετάρτη στις 08/03/23 και καλύπτει όλους τους συνάδελφους που θα θελήσουν να συμμετέχουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Pagenews.gr