Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση

0
47

Πιθανό είναι το σενάριο να δοθεί παράταση αναφορικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά και την προθεσμία δήλωσής τους, όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Καθώς απομένουν 18 ημέρες μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (30 Ιουνίου), ο κος Θεοδωρικάκος σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι ανάλογα με την πορεία των δηλώσεων θα συνεξετασθεί με την ΚΕΔΕ το ενδεχόμενο κάποιας παράτασης.

Οι δηλώσεις είναι πάνω από 450.000

Ανέφερε ότι ήδη στην πλατφόρμα που «τρέχει» η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, έχουν υποβάλει δηλώσεις περισσότεροι από 450.000 πολίτες που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 10,5 αδήλωτα εκατ. τετραγωνικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εξηγώντας τι σημαίνει για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες η τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε το εξής: «Πρώτον τα επόμενα χρόνια τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης και του κράτους αυξάνονται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρειαστεί οι δήμοι να κάνουν τίποτα».

Όσοι κάνουν τις δηλώσεις εντός προθεσμίας, δεν θα πληρώσουν πρόστιμα

Και συνέχισε: «Δεύτερον, μπαίνει ένα τέλος σε μια αυθαίρετη κατάσταση που έκρυβε και την ενοχή πολλών ανθρώπων, ενώ δημιουργείται μια σχέση ισχυρής εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κράτος, την αυτοδιοίκηση και τον πολίτη ότι πλέον είμαστε εντάξει».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι όσοι δηλώσουν εντός προθεσμίας τα… ξεχασμένα τετραγωνικά απαλλάσσονται από πρόστιμα μιας πενταετίας, κάτι που δεν θα ισχύει από τη λήξη της προθεσμίας και μετά, καθώς θα πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους από το νέο έτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr