Άδωνις Γεωργιάδης: Αν παρατηρηθεί συνωστισμός θα ακυρώσουμε το click away

0
14

Ναι μεν δίνεται η δυνατότητα αγορών με click away για τις γιορτές, αλλά υπό τον όρο της υγειονομικής ασφάλειας. Αυτά δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε ότι αν παρατηρηθεί συνωστισμός θα καταργηθεί και αυτό το μέτρο. Σχετικά με τις αντιδράσεις των εμπόρων παραδέχτηκε πως η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λειτουργία της αγοράς και γι αυτό όσες επιχειρήσεις ανοίξουν έστω κι έτσι θα τύχουν παράλληλα της κρατικής προστασίας. Θα αντιμετωπιστούν σαν επιχειρήσεις σε αναστολή.

«Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών». «Η ‘’παράδοση εκτός’’ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές» επισήμανε.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, «ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα. Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα» είπε.

«Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν και μετά» αποσαφήνισε για τις μετακινήσεις. «Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές» διεμήνυσε εκ νέου ο υπουργός.

Ταχυμεταφορές και σούπερ μάρκετ

Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός» σημείωσε ο υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr