Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έχω αποκλείσει ποτέ άλλο μέτρο πλην του lockdown

0
85

Άδωνις Γεωργιάδης: Στις σημερινές ανακοινώσεις που αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός για τα ενεργειακά αλλά και την υγειονομική κρίση μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις σημερινές ανακοινώσεις που αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός για τα ενεργειακά αλλά και την υγειονομική κρίση μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Άρα κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον αρχίζει να επικρατεί. Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέτρα για μείωση ενεργειακού κόστους

Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα τους ικανοποιήσουν όλους. «Η πολύ καλύτερα του αναμενόμενου ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021, από ό,τι φαίνεται πάνω από το 6,9%, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να λάβει μέτρα προς διάφορες κοινωνικές ομάδες για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Σκοπός της κυβέρνησης είναι πάντα ο ίδιος: Από το μέρισμα της επιτυχίας της χώρας θα εισπράττουν το μερίδιό τους όλοι. Κανένας δεν πρόκειται να μείνει πίσω», επισήμανε.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι από τον Μάρτιο και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου προσθέτοντας ότι κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη κρίση στην ενέργεια.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός της Ελλάδας να αγγίξει το 5% εξηγώντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός του Νοεμβρίου (4,8%) ήταν σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ήταν μόλις 0,5%.

Πρόσθεσε ότι οι τιμές των προϊόντων στο ράφι είναι αδύνατον να μην ανέβουν, γιατί έχει αυξηθεί το κόστος της ενέργειας. «Υπάρχει όμως ένα αισιόδοξο σημείο. Αν δούμε τις τιμές των πρώτων υλών παγκοσμίως, έχουν αρχίσει να πέφτουν και μάλιστα πολύ. Όλη αυτή η κρίση του πληθωρισμού που ζούμε τώρα ξεκίνησε τον Ιούλιο που άρχισαν να ανεβαίνουν οι πρώτες ύλες. Άρα είναι ένας πρόδρομος δείκτης ότι ο πληθωρισμός μέσα στο 2022 θα ελεγχθεί. Πιστεύω ότι θα περάσουμε ένα πρώτο τρίμηνο δύσκολο με ψηλό πληθωρισμό και μετά θα πάμε σε αποπληθωρισμό. Το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων σε ετήσια βάση δε θα υποστεί μείωση ούτε φέτος ούτε του χρόνου. Η Ελλάδα θα καταφέρει να κλείσει το 2021 ως μια από τις τρεις πιο επιτυχημένες χώρες της Ευρώπης», υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο νέου lockdown

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέου lockdown υπογράμμισε δε ότι «πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr