Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουμε να ανακοινώσουμε πολλά νέα προγράμματα

0
32

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως υπάρχουν πολλά νέα προγράμματα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

«Έχουμε να ανακοινώσουμε, από σήμερα και τις επόμενες μέρες, πολλά νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξή του σήμερα Παρασκευή (4 Σεπτεμβρίου), στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, μεταφέρθηκε το νέο ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Εγγυοδοσίας και όπως εξέφρασε, «ξεκινάμε τη δεύτερη φάση, όπου τώρα θα έχει μεγαλύτερο ποσό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λιγότερο για τις πολύ μεγάλες. Άρα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πάρουν περίπου άλλα τρία δισεκατομμύρια σε δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο».

Τι αναφέρει για την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα; 

«Με τα νέα χρήματα», συνέχισε ο ίδιος, «γεμίζει πάλι ο κουμπαράς ώστε εκείνοι των οποίων το δάνειό τους εγκρίθηκε από την τράπεζα να μπορούν να πάνε να το εκταμιεύσουν». Για τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του έτους ο υπουργός σημείωσε ότι «η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα για το δεύτερο τρίμηνο ήταν αρχικά -25%. Το -25% της πρόβλεψης τελικά το κάναμε στην πράξη -15%. Αυτές οι 10 μονάδες είναι τα κυβερνητικά μέτρα». Ο ίδιος προσέθεσε το εξής: «Όλος ο Απρίλιος ήταν με καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας. Λέτε με απαγόρευση κυκλοφορίας η οικονομία να ανθίζει; Όταν λαμβάναμε τα μέτρα και κλείναμε τα καταστήματα, δεν καταλαβαίναμε ότι αυτό θα είναι ύφεση; Τα κλείναμε και λέγαμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη; Ήταν απολύτως βέβαιο ότι το δεύτερο τρίμηνο θα έχει πολύ μεγάλη ύφεση».

«Όταν πληροφορηθήκαμε πριν μπούμε στο κυβερνητικό αεροσκάφος για τη Θεσσαλονίκη, ότι ένας επενδυτής που είχαμε συναντήσει με τον κύριο Παπαθανάση στο υπουργείο, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αμέσως, αυτοβούλως φυσικά και πειθαρχώντας στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αποχωρήσαμε… Και τα κυβερνητικά στελέχη τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που συζητάτε με τους γιατρούς κάθε μέρα. Η πανδημία δεν κάνει διάκριση σε αξιώματα. Στην πανδημία είμαστε όλοι ίσοι, είτε είσαι ο πρωθυπουργός, είτε είσαι ένας απλός πολίτης», ανέφερε για την οικειοθελή καραντίνα λόγω κρούσματος κορωνοϊού στο υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr