Άδωνης Γεωργιάδης: Εμβολιασμός και απόλυση

0
81

Την προσωπική του άποψη κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα προνόμια προς του εμβολιασμένους και πως όσοι δεν προχωρούν σε αυτόν είναι υποψήφιοι προς απόλυση.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένου, σε περίπτωση που αρνηθεί να κάνει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο σημείωσε  ότι πρόκειται για δικαστικό ζήτημα, εφόσον η κυβέρνηση δε θα νομοθετήσει σχετικά με αυτό, αφού δεν την αφορά.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί τον μη εμβολιασμό ως λόγο απόλυσης, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή».

Εν συνεχεία δήλωσε πως: «Θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών» και υποστήριξε ότι η πανδημία θα τελειώσει, αν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων».

Ανέφερε ακόμα ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και έχει ως στόχο είναι να μην πέσει αυτός ο ρυθμός.

Περισσότερες ελευθερίες  για τους εμβολιασμένους

Παράλληλα δήλωσε την βεβαιότητά του ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αφού με πρωθυπουργική εντολή δόθηκαν στην Επιτροπή Βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν την μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και ανέφερε ότι είναι λογικό, όταν κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος, να πρέπει τηρεί περισσότερα μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με όσους έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό , καθώς που κινδυνεύουν λιγότερο και άρα μπορούν να έχουν λιγότερα μέτρα προστασίας.

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου» είπε χαρακτηριστικά.

Astrazeneca

Σχετικά με τις επικρίσεις και τα σχόλια για την απόφαση να μην εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca οι κάτω των 60 ετών, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως οι επιστημονικές αποφάσεις δεν μπορούν να ερμηνευτούν με όρους πολιτικής ή επικοινωνίας. Ο ίδιος τόνισε ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε αποφάσεις για τα εμβόλια και πως όλες οι οδηγίες προέρχονται από τους επιστήμονες της επιτροπής εμβολιασμών.

«Δεν είναι αποφάσεις των πολιτικών, είναι αποφάσεις των επιστημόνων. Για την καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον είναι πράσινη, για το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο 400 κρούσματα και ούτω κάθε εξής, έχετε συμβάλει και εσείς και όλες οι εκατοντάδες χιλιάδες που κάνατε το εμβόλιο AstraZeneca. Είναι τόσο απλό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr