Άδωνις Γεωργιάδης για Αλέξη Τσίπρα: Δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομία μας Βενεζουέλα

0
63

Άδωνις Γεωργιάδης για Αλέξη Τσίπρα: Τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα για όσα αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «τι θα γινόταν, αν… (σημ: ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ), εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω της εκπομπής «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

‘Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα έβαζε διατίμηση σε μάσκες και αντισηπτικά. Στην αρχή της κρίσης είχα μια έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Παππά που ζητούσε επιβολή διατίμησης στα αντισηπτικά. Εγώ είπα ότι θα αφήσουμε να λειτουργήσει η αγορά, θα αδειοδοτήσουμε γρήγορα επιχειρήσεις και έτσι ομαλοποιήθηκε η κατάσταση και υπάρχει επάρκεια. Το ίδιο και με τις μάσκες, χωρίς αντιπαράθεση με τον κ. Παππά, ο οποίος μάλλον κατάλαβε τι συμβαίνει, αλλά με το ΚΙΝΑΛ που ζητούσε διατίμηση. Σήμερα στα σούπερ μάρκετ πωλούνται προς 42 λεπτά και οι τιμές τους συνεχώς πέφτουν».

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα, λέγοντας ότι «ακόμη και μια ημέρα είναι κέρδος για την αγορά», ενώ εμμέσως πλην σαφώς, ανέφερε ότι θα υπάρξει και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προς τόνωση των επιχειρήσεων.

Ο κ Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και εξαγοράς επιχειρήσεων από το Κράτος, λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό, ανέφερε «Ο σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να κρατικοποιήσουμε την οικονομία; Να κάνουμε ρουσφέτια και προσλήψεις και να δημιουργήσουμε προβληματικές επιχειρήσεις και να κάνουμε πάλι όσα μας έφεραν μέχρι εδώ;».

«Δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομίας μας… Βενεζουέλα. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε το καλό όνομα της χώρας εν μέσω της επιδημίας και να τονώσουμε την οικονομία. Τώρα πρέπει να “ανεβάσουμε στροφές”», συμπλήρωσε ο Υπ. Ανάπτυξης

Πηγή: Pagenews.gr