Άδωνις Γεωργιάδης για καταστήματα εστίασης: Νωρίτερα το άνοιγμα εάν δεν υπάρχουν κρούσματα

0
53

Άδωνις Γεωργιάδης καταστήματα εστίασης: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, καθώς επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.

«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους» και ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις, καθώς και ότι υπάρχουν σκέψεις για φορολογικά κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση και ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, «εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα».

Σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τη Eurostat, η χώρα μας σημείωσε επιτυχία μόνο στο υγειονομικό σκέλος της πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς σε σχετική έρευνα, η Ελλάδα ήταν η χώρα με την μικρότερη πτώση του κλίματος οικονομικής εμπιστοσύνης από όλες τις χώρες της Ευρώπης και αυτό όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης σημαίνει ότι ο Έλληνας πολίτης αισθάνθηκε ασφαλής ως προς το οικονομικό του μέλλον σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι ανέφερε για τις μάσκες

Όσον αφορά στο θέμα με την διατίμηση στις μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια» και τόνισε πως «αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε». Τέλος, ανέφερε ότι όπως διαπίστωσαν τα συνεργεία ελέγχου του υπουργείου, υπάρχουν και φθηνές μάσκες με πενήντα λεπτά, ενώ όπως είπε «υπάρχουν και οδηγίες για να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Πηγή: Pagenews.gr