Άδωνης Γεωργιάδης: «Η Δύση θα εκφράσει τη δυσφορία της, με έναν τρόπο διπλωματικό για την Αγιά Σοφιά»

0
205

Ο υπουργός ανάπτυξης σε συνέντευξή του, μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τις εξελίξεις με την Αγιά Σοφιά, εκτίμησε ότι η απόφαση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη και δήλωσε ότι η Ελλάδα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να προετοιμαστεί και να έχει σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσον αφορά τον ρόλο της Δύσης σχολίασε ότι θα εκφράσει τη δυσφορία της αλλά διπλωματικά.

Μιλώντας στον Antenna, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία, καθώς «στρέφει την Τουρκία προς έναν οθωμανισμό».

«Η Τουρκία έχει το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσούς»

«Η Τουρκία στο τέλος θα καταστραφεί γιατί έχει το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσούς, νομίζει ότι είναι ισχυρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο Ερντογάν με τη στάση του «έχει φέρει απέναντί του μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Γαλλία, αλλά και τον μισό αραβικό κόσμο».

Όσον αφορά τη στάση των δυτικών χωρών στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η Δύση αντιδρά όπως αντιδρούσε πάντα. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι το έκανε για να επηρεάσει τις σχέσεις μαζί μας».

Για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αναμένεται να φανεί στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης προέβλεψε ότι, «η Δύση θα εκφράσει τη δυσφορία της, με έναν τρόπο διπλωματικό».

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «επιπλέον δυσκολία για την Ελλάδα, αφού δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας».

Υπογράμμισε πάντως ότι, «η Κυβέρνηση θα λάβει εκείνα τα μέτρα που θα εμποδίσουν δεύτερο κύμα κοροναϊού στη χώρα», ξεκαθαρίζοντας ότι, «δεν είναι η διάθεση μας να κλείνουμε τα σύνορα, αλλά να τα ανοίγουμε».

Τι είπε αναφορικά με τις επενδύσεις

Όσο αφορά στις επενδύσεις σημείωσε ότι, «όλα τα μεγάλα πρότζεκτ είναι σε εξέλιξη», αφού κριτήριο αποτελεί πλέον και η επιδημιολογική κατάσταση της υποψήφιας για επενδύσεις χώρας, κάτι που η Ελλάδα έχει κερδίσει.

Με αφορμή τη σημερινή μεταγωγή των συλληφθέντων για τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας είπε ότι, «άλλο πράγμα είναι οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις και άλλο τα σπασίματα μαρμάρων και το πέταγμα πετρών σε αστυνομικούς» και αντιπαραβάλλοντας τις εικόνες με το γεγονός του ανοίγματος του Τουρισμού, εξέφρασε την ελπίδα «να χρεώσει το δικαστήριο τους γονείς για όλες τις ζημιές που έκαναν τα παιδιά».

Τέλος, αναφορικά με τις κατηγορίες Καλογρίτσα, κάλεσε τον Νίκο Παππά να καταθέσει μήνυση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr