Άδωνις Γεωργιάδης: «Η μεγάλη του θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας»

0
199

Τις τελευταίες ημέρες η Αγιά Σοφιά έχει βρεθεί στο επίκεντρο όλου του κόσμου.  Η απόφαση του Τουρκικού ΣτΕ έδωσε το ελεύθερο στον Τούρκο Πρόεδρο να προχωρήσει σε μια κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Εκτός από την Ελλάδα και άλλες χώρες και επίσημοι φορείς έχουν τοποθετηθεί εκφράζοντας την αντίθεση τους. Με αφορμή λοιπόν το εν λόγω ζήτημα των ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πήρε θέση για την απόφαση πέρι μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.

Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη του θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας», τονίζοντας ότι πρόκειται όχι μόνο για διεθνές ζήτημα αλλά και για ελληνοτουρκικό. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι ελληνοτουρκικό θέμα «όχι μόνο για την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή μόνον, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πρέπει «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες αλλά να είμαστε και δυνατοί και αποφασισμένοι».

«Έτσι μας δοκίμαζε και στον Έβρο και έφαγε το χαστούκι του.», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τη Δύση. «Ακολουθεί οριστικά τον δρόμο προς την Ανατολή». «Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή», επεσήμανε ο υπουργός.

Τι είπε για το θέμα της κάλυψης των αγιογραφιών:

«Είναι αίσχος η απόφαση αυτή. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δε μπορεί να είναι οι ίδιες με πριν». Σχετικά με τα οικονομικά θέματα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δοθεί μέχρις στιγμής δυο επιστρεπτέες προκαταβολές. Επίσης, το ΤΕΠΙΧ 2 έχει συμβασιοποιηθεί 100%, των 2 δισεκατομμυρίων και έχει εκταμιευθεί το 1 δισεκατομμύριο «Περνάμε τα χρήματα για να δώσουμε και 1 δισ. επιλέον στο ΤΕΠΙΧ, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να πάρουν λεφτά.», είπε ο υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr