Άδωνις Γεωργιάδης: Ιστορικό ρεκόρ φέτος για τις ελληνικές εξαγωγές

0
121

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στο ετήσιο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων σημείωσε πως φέτος οι ελληνικές εξαγωγές θα σημειώσουν ρεκόρ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στο ετήσιο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων σημείωσε πως φέτος οι ελληνικές εξαγωγές θα σημειώσουν ρεκόρ.

Μέτρα στήριξης για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που απαιτείται αλλά και στην αξιοποίηση όλων των εργαλείων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Γεωργιάδης

Για το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας και πρόσθεσε ότι υλοποιείται το όραμα του πρωθυπουργού, που είναι η Ελλάδα της εξωστρέφειας, η Ελλάδα, της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα των εξαγωγών, η Ελλάδα των επιχειρήσεων που δεν στηρίζονται στο κράτος, αλλά καταφέρνουν να βγαίνουν έξω και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ξένων καταναλωτών.

Για την πορεία της οικονομίας

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας υπογράμμισε ότι «είμαστε υπερήφανοι βλέποντας κάθε μήνα τον δείκτη PMI να πηγαίνει καλύτερα σε μία τόσο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα πρωτόγνωρα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατά την κρίση της πανδημίας, δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο αποτελεσματικά αν δεν υπήρχε η άψογη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr