Άδωνις Γεωργιάδης πρόστιμο κορωνοϊός: Μέχρι 150.000 ευρώ θα πληρώσει φαρμακαποθήκη για αισχροκέρδεια

0
55

Άδωνις Γεωργιάδης πρόστιμο κορωνοϊός: Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ‪σε συνέντευξή του σε βραδινή εκπομπή της‬ ΕΡΤ μέχρι και στα 150.000 ευρώ μπορεί να ανέλθει το πρόστιμο σε φαρμακαποθήκη, που πιάστηκε να αισχροκερδεί. Όπως τόνισε ο υπουργός, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας. Σε σχέση με την παραγωγή αντισηπτικών σημείωσε ότι στη μάχη θα μπουν με βάση, νέα Πράξη νομοθετικού περιεχομένου και οι εταιρίες καλλυντικών.

Περίπου 200.000 αντισηπτικά θα προστεθούν άμεσα στην αγορά

«Περίπου 200.000 τεμάχια θα προστεθούν άμεσα στην αγορά. Ενώ και η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου των καλλυντικών στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή την παραγωγή» είπε ο ίδιος και κάλεσε τους πολίτες να μην εστιάζουν στην απολύμανση μόνο με αντισηπτικά αλλά και με το πλύσιμο των χεριών, όπως προτείνουν οι λοιμοξιολόγοι.

Το έργο του Ελληνικού

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε επίσης ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα σχετικά με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, στα πλαίσια της σύμβασης με τη Lamda Development και συμπλήρωσε ότι η Hard Rock International, μετά την απόρριψη της προσφυγής της από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά της απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), με την οποία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η προσφυγή ορίστηκε να δικαστεί σε ένα μήνα.

Οι διαδικασίες προχωρούν

Επθιπέον ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μπορεί να μην συζητάμε στις παρούσες καταστάσεις το θέμα των επενδύσεων και της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά οι διαδικασίες προχωρούν και μόλις βγει και η απόφαση του ΣτΕ, το έργο θα ξεκινήσει. Υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες στη δημοκρατία, συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι στο καλό σενάριο της επανεκκίνησης της οικονομίας, θα ξεκινήσει και το έργο του Ελληνικού.

Πηγή: Pagenews.gr