Άδωνις Γεωργιάδης πρώτη κατοικία: Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε τη σκληρή στάση των θεσμών στο θέμα

0
52

Άδωνις Γεωργιάδης πρώτη κατοικία: «Είναι παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς δεν μιλάμε για κανονικότητα στην οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο υπουργός σημείωσε ότι τηρούν σκληρή στάση οι δανειστές στην διαπραγμάτευση προκειμένου να υπάρξει παράταση του υπάρχοντος πλαισίου προστασίας, η ισχύς του οποίου εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Όπως είπε, «στην διαπραγμάτευση, οι δανειστές μας δείχνουν συνέχεια χαρτιά με υπογραφές του Φλαμπουράρη, της Αχτσιόγλου και άλλων στελεχών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις», και απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «αν υπάρξει μονομερής ενέργεια για την προστασία της α΄ κατοικίας, θα έχει επιπτώσεις στα επιτόκια και την διεθνή εικόνα της χώρας. Προτιμώ να τους πείσω για τις θέσεις μας».

Αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάληξη αν είχε γίνει με καλύτερη επιμέλεια, που όμως δεν υπήρξε λόγω της ταχύτητας για την λήψη των μέτρων.

Όπως τόνισε ο Υπ. Ανάπτυξης, «φυσικά δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και θέλω να θυμίσω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε σκάνδαλο με τα ΚΕΠ και την τηλεκατάρτιση, με καταγγελίες της τότε αρμόδιας Γ.Γ. για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ωστόσο ο κ. Τσίπρας -παρά τις καταγγελίες- συνέχισε τα προγράμματα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης διέκοψε τα προγράμματα. Αυτή είναι η διαφορά των δύο Πρωθυπουργών».

Ο κ. Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Βρούτση για το έργο του στο Υπ. Εργασίας, λέγοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για απομάκρυνση του κ. Βρούτση από την κυβέρνηση.

Πηγή: Pagenews.gr