Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ: «Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς»

0
54

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ: O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ τόνισε ότι «Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς». Απέδωσε επίσης την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, στο γεγονός ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ανάλογη αύξηση ενδεχόμενα θα παρατηρηθεί και σε άλλα προϊόντα όπως το ρύζι

Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι γιατί ο Ταγίπ Ερντογαν θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την Τουρκία καθώς φοβάται επισιτιστική κρίση στη χώρα του. Παρ όλα αυτά σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη στη χώρα μας δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις ενώ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα με τα αντισηπτικά και τις μάσκες είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Θα παράγονται ένα εκατομμύριο αντισηπτικά  πολύ σύντομα

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, έως τώρα στην Ελλάδα παράγονταν λιγότερα από 200.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα, αλλά πολύ σύντομα θα φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο τεμάχια. Όπως είπε, έχει αυξηθεί η παραγωγή αντισηπτικών από, λιγότερο από 200.000 τεμάχια την ημέρα, σε άνω των 500.000 ενώ τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για να παράγει περίπου 250.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα. «Θα έχουμε περίπου 1 εκατομμύριο παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή ‪σε 20 ημέρες‬ θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Με αυτές λοιπόν τις κινήσεις θα επέλθει ισορροπία, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει υπολογίσει ότι η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατομμύρια ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση. Ωστόσο όσον φορά στους επαγγελματίες τόνισε ότι όσοι έχουν επιχειρήσεις που είναι σε ΚΑΔ που πλήττονται, μπορούν να μπουν στην ομπρέλα προστασίας των μέτρων άσχετα με το αν έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.

Πηγή: Pagenews.gr