Άδωνις: Γνώριζαν από το 2017 ότι τα τρένα πάνε στα τυφλά

0
16

Επιμένει στην ανάδειξη και στην ανάρτηση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τον βουλευτή και τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Σπίτρτζη ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιμένει στην ανάδειξη και στην ανάρτηση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τον βουλευτή και τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Σπίτρτζη ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται σε ερώτηση που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2017 στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Με βάση τα όσα συνέβησαν στην κοινοβουλευτική διαδικασία, καθίσταται φανερό ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν με πλήρη λεπτομέρεια πως τα συστήματα ασφαλείας των τρένων δεν λειτουργούσαν, με συνεπαγόμενο αποτέλεσμα τρεις μέρες μετά, το  σιδηροδρομικό δυστύχημα στον Άδενδρο του Δήμου Χαλκηδόνα, στη Θεσσαλονίκη, όπου χάθηκαν άδικα τρεις ανθρώπινες ζωές.

Την σχετική διαδικασία είχε κινήσει ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος συνεργαζόταν, υποστηρίζοντας την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αποδίδει μάλιστα τις καθυστερήσεις σε διαπλοκή με «εθνικούς εργολάβους» που σχετίζονται με τον τότε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης  του υπουργού κ. Σπίρτζη.

Εντούτοις, στην γραπτή απάντησή του ο υπουργός περιοριζόταν σε τεχνικά θέματα και δεν αναφέρει το παραμικρό σχετικά με την παράδοση του έργου από τους εργολάβους.

Σημειώνεται ότι ο Νικολόπουλος ήταν ένας βουλευτής που συντασσόταν σε όλες τις ψηφοφορίες με την τότε κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ωστόσο, οι ερωτήσεις του για τον σιδηρόδρομο ήταν εφιαλτικές – και οι προβλέψεις του «δικαιώθηκαν» έξι χρόνια αργότερα, με την εθνική τραγωδία των Τεμπών: «Οι διάσπαρτες εργολαβίες, που δεν τελειώνουν ποτέ, έχουν μετατρέψει το δίκτυο σε ένα απέραντο εργοτάξιο και ακόμα και τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και τηλεποικοινωνιών που λειτουργούσαν επιτυχώς επί χρόνια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και τα τρένα κυκλοφορούν τυφλά, με ανταλλαγή τηλεγραφημάτων όπως την εποχή του Τρικούπη», αναφέρει χαρακτηριστικά – κάτι που θα μπορούσε να είχε γραφτεί και για το δυστύχημα στα Τέμπη, μετά έξι χρόνια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης,επιμένει, με ανάρτησή του στο Twitter, στην ανάδειξη των ευθυνών των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας «Γνώριζαν από το 2017 ότι τα τρένα πάνε στα τυφλά – “Δεν προχωράτε τις συμβάσεις λόγω διαπλοκής”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr