Άδωνις: Η απλή αναλογική κατέστρεψε τον Τσίπρα

0
42

Την πεποίθησή του ότι η απλή αναλογική λειτούργησε σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Την πεποίθησή του ότι η απλή αναλογική λειτούργησε σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ίσως η απλή αναλογική να ήταν η καταστροφή του Τσίπρα», δήλωσε ο Άδωνις και αιτιολόγησε: «Διότι αν δεν υπήρχε απλή αναλογική και υπήρχε μια κλασική διαμάχη ποιος θα βγει πρώτος για να κυβερνήσει, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει συσπειρώσει περισσότερο κόσμο».

Ως «καμένο», πολιτικά τελειωμένο, θεωρεί το ζήτημα της απλής αναλογικής ο Ά. Γεωργιάδης:  «Αυτό που ζούμε τώρα, αυτή η καθυστέρηση ενός μηνός είναι το τέλος μιας στρατηγικής που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας όταν ψήφισε την απλή αναλογική. Ένα από τα πράγματα που τελείωσαν χθες είναι και η απλή αναλογική. Νομίζω ότι η κουβέντα περί απλής αναλογικής στην Ελλάδα για κανένα αιώνα δεν θα ξαναγίνει, κάηκε».

«Κάηκε διότι ο κόσμος είδε μια σειρά κομμάτων που επί δεκαετίες μίλαγαν για απλή αναλογική, η οποία έχει ως κεντρικό στόχο τις συνεργασίες και όταν ήρθε η ώρα να βρουν τρόπο να συνεργαστούν, κανένας δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με κανέναν» συμπλήρωσε ο Άδωνις.

Για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Αριστερά δεν κατέθεσε στον προεκλογικό αγώνα πρόταση διακυβέρνησης. «ένας από τους βασικότερους λόγους της πολύ μεγάλης ήττας της Αριστεράς χθες, είναι γιατί δεν είχε κυβερνητική πρόταση».

«Ο λόγος που δεν είχε κυβερνητική πρόταση είναι γιατί κανένας από τα όμορα στον ΣΥΡΙΖΑ κόμματα δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως καθιστά άκυρη την απλή αναλογική, διότι η χώρα πρέπει την επόμενη ημέρα να έχει κυβέρνηση. Άρα, ένα από τα κέρδη του χθεσινού αποτελέσματος, είναι ότι στην Ελλάδα η κουβέντα για την απλή αναλογική τελείωσε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Γεωργιάδης.

Τραγικό στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι οδηγηθήκαμε σε μία αναμέτρηση με έναν υποψήφιο πρωθυπουργό. Και αυτός ο υποψήφιος πρωθυπουργός ήταν μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υποψήφιος πρωθυπουργός δεν υπήρχε άλλος, γιατί ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θέλει να κάνει κυβέρνηση με κάποιους που δεν τον θέλανε και οι οποίοι δεν ήθελαν αυτόν για πρωθυπουργό σε κάθε περίπτωση. Άρα, από τη μια είχαμε μια καθαρή πρόταση στον ελληνικό λαό, δώσε μου αυτοδυναμία να συνεχίσω και από την άλλη κάτι του στυλ, καλά, ψηφίστε με και θα δούμε τι θα κάνουμε. Στο θα δούμε τι θα κάνουμε, ο ελληνικός λαός δεν πήγε. Αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Άδωνις συμπέρανε ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως μόνον μια λαϊκή εντολή υπάρχει, αυτή της νέας τετραετίας για την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Το αποτέλεσμα το χθεσινό δημιουργεί την ανάγκη να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει πια όλο αυτό που συζητάγαμε πριν, ποια κυβέρνηση, με ποιον θα συμμαχήσουμε, υπάρχει τώρα κάτι άλλο. Υπάρχει μια καθαρή εντολή του ελληνικού λαού να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Δεν υπάρχει λόγος να χάσουμε πολλές μέρες, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να λύνει προβλήματα. Αν δεν κάνουν χρήση οι αρχηγοί των διερευνητικών εντολών, το τριήμερο που έχει ο καθένας στη διάθεσή του και αυτές δοθούν και παρθούν σχεδόν αμέσως, αυτόματα μπορούμε να πάμε εννέα ημέρες νωρίτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr