Άδωνις: Οι Έλληνες ψήφισαν την καλή πορεία της Χώρας

0
61

Οι πολίτες ψήφισαν την καλύτερη πορεία που έχει η πατρίδα μας, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι πολίτες ψήφισαν την καλύτερη πορεία που έχει η πατρίδα μας, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, αυτοί που πιστεύουν ότι ζουν καλύτερα σήμερα από ό,τι το 2019 είναι πολλοί και έτσι, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε σχεδόν 41% στις πρόσφατες εκλογές.

Επόμενος σταθμός είναι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, οπότε πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ για να αποφευχθούν και οι τρίτες κάλπες.

«Πρέπει να έχουμε αυτοδυναμία για να συνεχίσουμε το κυβερνητικό μας έργο. Αυτός είναι ο πήχης της 25ης Ιουνίου. Αλλιώς, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάμε σε τρίτες εκλογές», τονίζει ο Άδωνις στο Capital.gr και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Γκάτσιο.

Αναλυτικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε τα ακόλουθα:

– Κύριε Γεωργιάδη, με την απόσταση που υπάρχει πλέον από την κάλπη της 21ης Μαΐου στο περιβάλλον της απλής αναλογικής, πού πιστεύετε ότι κρίθηκε αυτή η μάχη; Γιατί οι πολίτες έδωσαν αυτό το σχεδόν 41% στη Νέα Δημοκρατία;

Πιστεύω ακράδαντα αυτό που έλεγα σε όλες μου τις προεκλογικές εμφανίσεις πριν από τις 21 Μαΐου. Όσοι πιστεύουν ότι ζούσαν καλύτερα το ’19, ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι πιστεύουν ότι ζουν καλύτερα σήμερα, ας ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Είναι περισσότεροι αυτοί που πιστεύουν ότι ζούμε καλύτερα σήμερα. Αυτό τελικά ψήφισαν και οι πολίτες. Την καλή πορεία που έχει η Ελλάδα. Δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την καλή πορεία που έχει η χώρα μας.

– Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από το εκλογικό ορόσημο της 25ης Ιουνίου, θα ήθελα να σας ρωτήσω πού μπαίνει ο πήχης για τη Νέα Δημοκρατία…

Ο πήχης για τη Νέα Δημοκρατία είναι η αυτοδυναμία. Πρέπει να έχουμε αυτοδυναμία για να συνεχίσουμε το κυβερνητικό μας έργο. Αυτός είναι ο πήχης της 25ης Ιουνίου. Αλλιώς, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάμε σε τρίτες εκλογές.

Εάν το βράδυ της 25ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία δεν περάσει το κατώφλι της αυτοδυναμίας, θα αναζητήσετε κάποια συνεργασία; Θα μιλήσετε, για παράδειγμα, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη ή με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου; Ή η χώρα θα οδεύσει σε μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση;
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με το ΠΑΣΟΚ, διότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη έχει αποκλείσει κάθε περιθώριο συζήτησης. Όταν λέει ο αρχηγός τους σε διαδοχικές συνεντεύξεις ότι “και 149 να έχει ο Μητσοτάκης δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης”, έχει κλείσει την πόρτα.

Όσον αφορά την Ελληνική Λύση, έχουμε ξεκαθαρίσει πως ούτε με την Ελληνική Λύση αλλά ούτε και με τη Νίκη, αν ενδεχομένως μπει στη Βουλή, μπορούμε να συζητήσουμε, γιατί μας χωρίζει άβυσσος. Άρα, αναγκαστικά πάμε σε τρίτες εκλογές.

– Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου πιστεύετε ότι ο ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο λαϊκισμός είναι αδιέξοδος και επομένως μπορούμε να μιλάμε για το τέλος του;

Νομίζω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ήταν μια μεγάλη ήττα του λαϊκισμού, και κυρίως της τοξικότητας, και αυτό ήταν το πιο θετικό μήνυμα των εκλογών αυτών. Όπως βλέπετε, ο Παύλος Πολάκης και ο “πολακισμός” έχουν αποσυρθεί πια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατεβαίνει στην Κρήτη να στηρίξει τον Ανδρέα Ξανθό, τον μεγάλο εσωκομματικό αντίπαλο του Πολάκη. Αυτό δείχνει ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τοξικότητα δεν προσφέρει τίποτα στην πολιτική.

Δείτε σήμερα, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, πώς έχουν αλλάξει σχεδόν όλη τους τη φρασεολογία. Όλα αυτά τα χυδαία συνθήματα κατά του Μητσοτάκη εξαφανίστηκαν από το Διαδίκτυο. Η τοξικότητα και ο λαϊκισμός τους υπέστησαν βαριά ήττα. Αν ο κύριος Τσίπρας το καταλάβει καλά, θα έχει και αυτός καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα και η χώρα θα πηγαίνει καλύτερα.

– Πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου έχει γίνει αντιληπτό από τον ΣΥΡΙΖΑ και, επομένως, θα επιχειρήσει να αλλάξει τη στρατηγική του;

Δεν πιστεύω ότι έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό. Δεν βλέπω ακόμη σημαντική διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αυτό που σας είπα ως προς την τοξικότητα. Μόνο η τοξικότητα έχει αφαιρεθεί. Κατά τα άλλα, η προεκλογική τους εκστρατεία κινείται στις ίδιες ράγες που ήταν πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και αυτό είναι και λίγο εντυπωσιακό, γιατί, αν σκεφτείς ότι είχες μια τακτική και σε οδήγησε σε μια μεγάλη ήττα, το λογικό είναι να θέλεις να φτιάξεις μια καινούργια τακτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται δεν το έχει συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό και ακολουθεί μία από τα ίδια. Πάλι ακούω συνέχεια για “Στάσσηδες” και “Πάτσηδες” κ.λπ. Αυτά δεν αφορούν τον κόσμο. Τον κόσμο τον αφορά να βρει δουλειά, να αυξηθεί ο μισθός του, να μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του, να έχει ένα καλό σπίτι, να έχει ένα καλό νοσοκομείο, να έχει ένα καλό σχολείο, να έχει ένα καλό πανεπιστήμιο και ούτω καθεξής.

Αυτά νοιάζουν τον κόσμο πια. Δεν τον νοιάζουν ούτε οι καβγάδες, ούτε η Δεξιά, ούτε η Αριστερά, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Τον νοιάζουν μόνο τα προβλήματά του και να μπορείς να του τα επιλύσεις.

– Η αιχμή της προεκλογικής ρητορείας της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να είναι πανίσχυρη και να καταστεί ανεξέλεγκτη. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιος κίνδυνος; 

Πρόκειται περί ενός τεχνάσματος που το σκέφτηκαν κυριολεκτικά για να πιαστούν από τα μαλλιά τους, όπως οι πνιγμένοι. Στη μεταπολιτευτική μας δημοκρατία υπάρχουν πολλά εκλογικά αποτελέσματα διαφορετικών κομμάτων, και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστά άνω του 45%.

Κανείς ποτέ δεν είπε ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τη νίκη ενός κόμματος στις εκλογές. Είναι προσβολή αυτό και οι ασφαλιστικές δικλίδες του πολιτεύματος δεν είναι μόνο κοινοβουλευτικές. Το σύνταγμά μας έχει πάρα πολλές προβλέψεις εξισορρόπησης των εξουσιών.

Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να υπάρξει κανένας πρωθυπουργός ανεξέλεγκτος στην Ελλάδα. Αυτό είναι άκρως προσβλητικό.

“Έχουμε πολλές επενδύσεις, και παραγωγικές επενδύσεις” 

– Σε μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ποιοι πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι μεγάλοι στόχοι στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής;

Η οικονομική μας πολιτική πρέπει να συνεχίσει τους ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης και τη μεγάλη προσέλκυση επενδύσεων που καταφέραμε την προηγούμενη τετραετία, καθώς και την πολύ μεγάλη ταχύτητα απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων που επίσης πετύχαμε την πρώτη τετραετία.

Ο πήχης πια είναι πολύ ψηλά, γιατί η προηγούμενη τετραετία ήταν μια τετραετία πολύ μεγάλης οικονομικής επιτυχίας για την Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τα πάει ακόμα καλύτερα.

– Η αντιπολίτευση σας κατηγορεί για το μεγάλο κύμα ακρίβειας, ζητώντας τη μείωση των έμμεσων φόρων, κάτι το οποίο αρνείστε. Από την άλλη, έχετε καταφύγει στην πρακτική των επιδομάτων, των διαφόρων pass. Δεν θα μπορούσατε να έχετε κάνει περισσότερα για το κύμα ακρίβειας που σάρωσε τα εισοδήματα;

Ακούστε, στο θέμα της ακρίβειας υπάρχουν μετρήσιμοι δείκτες. Δημοσιεύτηκε ο δείκτης του ΟΟΣΑ που έχει την Ελλάδα στην 3η χαμηλότερη θέση στην ακρίβεια στα τρόφιμα σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορεί όλοι οι δείκτες να λένε ότι τα πηγαίνουμε καλά και εδώ όλη την ώρα η αντιπολίτευση να μας κατηγορεί ότι δεν κάνουμε τίποτα. Είναι προφανές ότι ο κόσμος δυσκολεύεται, γιατί δεν του φτάνουν τα χρήματά του. Αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα, γιατί ακρίβεια δυστυχώς υπάρχει και τα εισοδήματα του κόσμου πιέζονται πάρα πολύ.

Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει με την πολιτική που ασκούμε, γιατί εμείς κρινόμαστε στον πληθωρισμό, στο αν δηλαδή καταφέρνουμε να τιθασεύουμε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Και η αλήθεια είναι ότι πάμε πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους. Στην πραγματικότητα, πάμε εντυπωσιακά καλύτερα από όλους τους άλλους. Άρα, η πολιτική μας αποδίδει.

Αν καταφέρουμε με την προσέλκυση επενδύσεων να επιταχύνουμε και την αύξηση του μισθού, δηλαδή την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, έχουμε λύσει το πρόβλημα. Και γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο των συμπολιτών μας για να επιταχύνουμε την αύξηση του εισοδήματός τους.

– Στην περίπτωση που ο χειμώνας φέρει εκ νέου ενεργειακή ακρίβεια, θα στηρίξετε και πάλι την κοινωνία, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλέον βάλει φραγμό στη συνέχιση των επιδοτήσεων;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε φραγμό στη συνέχιση των επιδοτήσεων γιατί έχει πέσει πάρα πολύ η τιμή του ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι, αν υπάρξει νέα κρίση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξει την απόφασή της, δεν ανησυχώ καθόλου γι’ αυτό. Δεν είναι παράλογοι οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες.  Σήμερα όμως, με τις τιμές της ενέργειας εκεί που πηγαίνουν, δεν έχει νόημα να συνεχίσεις την επιδότηση.

– Είχατε το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων, και πράγματι οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί την τελευταία 4ετία. Ωστόσο η κριτική είναι ότι το Ταμείο Ανάκαμψης τρέχει με χαμηλές ταχύτητες και ότι οι επενδύσεις που γίνονται είναι κατά κύριο λόγο οικοδομή και τουρισμός, δηλαδή δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία και, έτσι, λιγότερο βιώσιμες μακροπρόθεσμα. Τι απαντάτε;

Δεν μπαίνω καθόλου στη συζήτηση αυτή που άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και το λέω με σεβασμό προς το πρόσωπό του. Οι επενδύσεις στο real estate και στην οικοδομή είναι εξαιρετικά παραγωγικές και εξαιρετικά χρήσιμες για την ελληνική οικονομία. Γύρω από αυτές εδράζονται εκατοντάδες επαγγέλματα. Δεν κατάλαβα, η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Φλόριντα δεν έχει μεγάλο ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες; Και το κάνει κυρίως με το real estate.

Βεβαίως και η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής στο real estate τα επόμενα χρόνια και πρέπει να θέλει περισσότερες επενδύσεις στο real estate, όχι λιγότερες. Και να μην τις αντιμετωπίζει ούτε με εχθρικότητα, ούτε ως μη παραγωγικές. Και παραγωγικές είναι και πολύ χρήσιμες στην οικονομία μας.

Φυσικά, δεν μπορεί να έχουμε μόνο αυτές, συμφωνώ. Αλλά η αύξηση των εξαγωγών μας πιστοποιεί ότι δεν έχουμε μόνο αυτές. Το ότι ανοίξανε τα ναυπηγεία και έχουμε ταυτόχρονα 7 πλοία στην Ελευσίνα και επισκευάζονται, δεν είναι παραγωγική επένδυση; Άρα, ούτε αυτή η κριτική είναι σωστή. Έχουμε πολλές επενδύσεις, και παραγωγικές επενδύσεις.

– Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επέβαλε μία από τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών. Είναι αλήθεια ότι τα φορολογικά έσοδα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ποια είναι η απάντησή σας;

Το να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για φοροκαταιγίδα ο Αλέξης Τσίπρας, που φορολόγησε και τον αέρα που αναπνέουμε, πάει πολύ.  Ο κύριος Τσίπρας μπερδεύει τρία πράγματα. Την αύξηση των φορολογικών εσόδων λόγω πληθωρισμού που υπάρχει, την αύξηση των φορολογικών εσόδων γιατί αυξάνεται το ΑΕΠ, και την αύξηση των φορολογικών εσόδων λόγω αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης, που επίσης σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί.
Η αύξηση των φορολογικών εσόδων επί Νέας Δημοκρατίας δεν οφείλεται σε αύξηση, λοιπόν, της φοροεπιδρομής, οφείλεται στους τρεις λόγους που σας είπα. Κυρίως στους δύο τελευταίους, δηλαδή στην αύξηση του ΑΕΠ και στη φορολογική συμμόρφωση. Και πολύ λιγότερο στην αύξηση των εσόδων από τον πληθωρισμό, καθώς πια ο πληθωρισμός μας τρέχει με πολύ μικρή ταχύτητα.

– Τελικά, ποιος είναι ο σημαντικότερος μεταρρυθμιστικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον πετύχει την αυτοδυναμία στις κάλπες της 25ης Ιουνίου;

Όλες οι μεταρρυθμίσεις, είτε στην υγεία, είτε στην παιδεία, είτε στην οικονομία, είτε στη φορολογική πολιτική, έχουν έναν κοινό στόχο. Να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Και αυτός είναι ο μεγάλος μεταρρυθμιστικός μας στόχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr