Αδυναμία πληρωμής ΔΕΗ: Τρεις λύσεις για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς ρεύματος

0
14

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε σχετική αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ΕΛΠΕ θα δώσουν και φέτος δωρεάν πετρέλαιο στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο (Θεσσαλονίκης).

«Με δική μου παρέμβαση στα ΕΛΠΕ δόθηκε πέρυσι δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης. Πιστεύω το ίδιο θα συμβεί και φέτος», σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης. Αναφερόμενους στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι υπάρχει τριπλό σύστημα προστασίας των αδυνάτων, με το κοινωνικό τιμολόγιο, με τη ρύθμιση για τους ευάλωτους που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία, και με την καθολική υπηρεσία που παρέχει η ΔΕΗ.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «υπάρχουν παράπονα αλλά και λάθη σε ένα πλήθος οχτώ εκατομμυρίων συνδέσεων». «Σε πολλές περιπτώσεις όμως, υπάρχουν παράπονα από στρατηγικούς κακοπληρωτές, που αλλάζουν παρόχους επιδιδόμενοι σε ενεργειακό τουρισμό», σημείωσε ο κος Χατζηδάκης και τόνισε: «Ναι, να κοιτάμε τους πραγματικά αδύναμους και όχι να υιοθετούμε τα τεχνάσματα διαφόρων, τα οποία είναι σε βάρος της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, και που προκαλούν τους συνεπείς πληρωτές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr