Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν θέλουν να αναγνωριστεί η κυβέρνηση τους

0
61

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απηύθυναν έκκληση προς όλες τις ισλαμικές κυβερνήσεις να ξεκινήσουν την διαδικασία αναγνώρισης της κυβέρνησης τους.

Οι Ταλιμπάν εδώ και μερικούς μήνες έχουν εγκαθιδρύσει την πρώτη κυβέρνηση τους στο Αφγανιστάν. Βέβαια, υπάρχει μία λεπτομέρεια, καμία από τις διεθνείς δυνάμεις δεν έχουν αναγνωρίσει την κυβέρνηση αυτή με αποτέλεσμα, η Κυβέρνηση να απευθύνει αίτημα αναγνώρισης σε όλες τις ισλαμικές χώρες.

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού του Αφγανιστάν μουλάς Μοχάμαντ Χάσαν Αχούντ ζήτησε σήμερα από τις διεθνείς κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, επισημαίνοντας στη διάρκεια συνέντευξης από την Καμπούλ ότι πληροί τις προϋποθέσεις.

Αφγανιστάν

“Καλώ τις μουσουλμανικές χώρες να κάνουν την αρχή και να μας αναγνωρίσουν επισήμως”

«Ζητώ από όλες τις κυβερνήσεις, κυρίως των ισλαμικών χωρών, να αρχίσουν τη διαδικασία της αναγνώρισης», δήλωσε ο Αχούντ στην πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνισή του από τον Σεπτέμβριο όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία του Αφγανιστάν η οποία είχε θέμα τη σοβαρή οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

«Καλώ τις μουσουλμανικές χώρες να κάνουν την αρχή και να μας αναγνωρίσουν επισήμως. Ελπίζω ότι στη συνέχεια θα είμαστε σε θέση να αναπτυχθούμε γρήγορα», πρόσθεσε.

Επικρατεί δισταγμός

Οι διεθνείς δυνάμεις διστάζουν να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση των Ταλιμπάν η οποία κατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα. Έκτοτε οι δυτικές χώρες έχουν παγώσει τους πόρους των αφγανικών τραπεζών και έχουν αναστείλει την παροχή αναπτυξιακής βοήθειας στη χώρα, η οποία αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της αφγανικής οικονομίας.

Ο Αχούντ και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Ταλιμπάν απηύθυναν έκκληση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία ήταν παρόντες και αξιωματούχοι του ΟΗΕ για τη χαλάρωση των περιορισμών στην είσοδο χρημάτων στη χώρα, εκτιμώντας ότι η αυξανόμενη οικονομική κρίση στο Αφγανιστάν οφείλεται στο πάγωμα των πόρων. «Η βραχυπρόθεσμη βοήθεια δεν αποτελεί λύση, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα», επεσήμανε ο Αχούντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr