Αυστραλία κορωνοϊός: Πενθήμερο lockdown στη Βικτώρια – Πώς διεξάγεται Australian Open

0
20

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, ο Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται lockdown για πέντε ημέρες, ως την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τον εντοπισμό συνολικά 13 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου τίθενται σε καραντίνα άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό.

Όπως προτείνεται, οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι, εξαιρουμένων όσων κρίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία, των επισκέψεων σε γιατρούς, των επισκέψεων σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και των εξόδων για σωματική άσκηση.

«Επειδή ο ιός είναι πολύ μολυσματικός και κινείται πολύ γρήγορα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα», εξήγησε ο κ. Άντριους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη, με τον πολιτειακό πρωθυπουργό να διευκρινίζει ότι το Australian Open, ένα από τα γνωστότερα τουρνουά τένις παγκοσμίως, θα συνεχίσει να διεξάγεται μεν, αλλά «χωρίς θεατές».

Χωρίς θεατές λοιπόν, θα συνεχιστεί για τις επόμενες πέντε ημέρες το Open Αυστραλίας, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές, ύστερα από το ξαφνικό lockdown που επιβλήθηκε από σήμερα Παρασκευή στην πολιτεία της Βικτώρια, προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το Australian Open θα συνεχιστεί σήμερα και απόψε σύμφωνα με το πρόγραμμα, με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατά του COVID-19» αναφέρουν οι διοργανωτές στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν και συμπληρώνουν τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ενημερώνουμε τους κατόχους εισιτηρίων, τους παίκτες και το προσωπικό ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εγκαταστάσεις του Australian Open για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr