Αυστραλία κορωνοϊός: Ραγδαία η αύξηση των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες

0
182

Ο φονικός ιός φαίνεται ότι σαρώνει μέχρι και την Αυστραλία, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των ασθενών. Ειδικότερα, η Βικτόρια κατέγραψε 273 νέα κρούσματα κορωνοϊού και άλλον έναν θάνατο, με τις αρχές να είναι σε επιφυλακή και να μάχονται για να αντιμετωπίσουν νέες εστίες της πανδημίας. Στην Βικτόρια έχουν εντοπιστεί πολλές εστίες του νέου κορωνοϊού, καθώς κρούσματα έχουν καταγραφεί σε ορισμένα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, δημόσια οικιστικά συγκροτήματα και σουπερμάρκετ. Ένας άνδρας ηλικίας 70 ετών πέθανε το σαββατοκύριακο από Covid-19, σημείωσε ο Άντριουζ, με τον οποίο ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στη χώρα ανήλθε σε 108.

«Είναι επικίνδυνη εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριουζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Ξέρω ότι ζητάμε πολλά από τους κατοίκους της Βικτόρια, αλλά πολύ απλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει, και αυτό είναι να ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες, να βγαίνουμε έξω μόνον όταν χρειάζεται», πρόσθεσε.

Η Μελβούρνη, βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας για έξι εβδομάδες από την Πέμπτη έπειτα από έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα.

Τα περισσότερα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία της Μελβούρνης θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση έως τουλάχιστον τις 19 Αυγούστου, με την εξαίρεση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Οι άλλες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από την Βικτόρια καθώς ανησυχούν ότι η μετάδοση του νέου κορονοϊού στην κοινότητα θα προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Παράλληλα, η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, κατέγραψε 5 νέα κρούσματα σήμερα, την ώρα που αρχές προχωρούν στην χρέωση όλων των ταξιδιωτών που έρχονται από το εξωτερικό 3.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 1.850 ευρώ) για μια υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχεία. Η απόφαση για τη χρέωση των ταξιδιωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Αυστραλοί που έρχονται από το εξωτερικό, έπεται της απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Παρασκευή να επιβάλλει ανώτατο όριο στον αριθμό των ανθρώπων που φτάνουν στην Αυστραλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr