Αυστρία κορωνοϊός: Παροπλίζει τον στόλο της η Austrian Airlines – Αναστέλλει όλες τις πτήσεις

0
66

Αυστρία κορωνοϊός: Ολοκληρωτικό «λουκέτο» φαίνεται πως βάζει η νούμερο ένα αεροπορική εταιρία της χώρας της κεντρικής Ευρωπής. Η Austrian Airlines, η οποία ανήκει στον όμιλο του γερμανικού κολοσσού Lufthansa ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία της μέχρι νεοτέρας λόγω της έξαρσης του  κορωνοϊού. Η αεροπορική εταιρία που ανήκει στον όμιλο της Lufthansa, θα πραγματοποιήσει το τελευταίο της ταξίδι την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, στην πτήση Σικάγο – Βιέννη, η οποία αναμένεται να φτάσει στην Αυστρία στις 8:20 το πρωί (τοπική). Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι τις 28 Μαρτίου, δεν θα πραγματοποιεί καμία πτήση.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, όσοι επιβάτες έχουν εισιτήρια με την εταιρεία για αυτή την περίοδο, θα δοθούν εισιτήρια με άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Παράλληλα, ο όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε πως θα μειώσει περαιτέρω τις short και long-haul πτήσεις του. Οι ακυρώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα, θα οδηγήσουν σε μια απότομη μείωση των long-haul πτήσεων ειδικότερα στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και την Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Συνολικά, οι θέσεις των εταιρειών του Ομίλου Lufthansa στις long-haul πτήσεις θα μειωθούν κατά 90%. Από σήμερα, θα είναι διαθέσιμο περίπου το 20% των αρχικά προγραμματισμένων πτήσεων, όταν για το καλοκαίρι 2020 είχαν προγραμματιστεί περίπου 11.700 εβδομαδιαίες πτήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου. Οι επιπλέον ακυρώσεις πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και οι επιβάτες θα ενημερωθούν ανάλογα.

Πτήσεις για την επιστροφή παραθεριστών

Παρά τις πολλές ακυρώσεις, οι Lufthansa, Eurowings και Austrian Airlines έχουν προγραμματίσει περισσότερες από 20 ειδικές, έκτακτες πτήσεις για να γυρίσουν πίσω πάνω από 6.000 επιβάτες κρουαζιέρας ή παραθεριστές. Χιλιάδες Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί και Βέλγοι πολίτες βρίσκονται σε αναμονή να γυρίσουν πίσω στις χώρες τους και οι εταιρείες του Ομίλου έχουν κάνει ειδικές προβλέψεις για πτήσεις εκκένωσης και βρίσκονται σε στενή επαφή με τις κυβερνήσεις στις χώρες αυτές για το θέμα.

Πηγή: Pagenews.gr