Αυτά τα πράγματα πρέπει να έχεις μαζί σου την επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο

0
62

Το τρέξιμο αποτελεί τη σήμερον ημέρα κομμάτι της ρουτίνας μας, κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όσοι ασχολούνται με αυτό είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες και προέρχονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από μαθητές μέχρι συνταξιούχους. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, λόγω της πανδημίας και του lockdown, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, που για διάφορους λόγους το απέφευγαν, το προτιμούν σε μια προσπάθεια να ξεσκάσουν.

Mε αφορμή, λοιπόν, τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε τους τελευταίους μήνες, παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα με τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου την επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο. Τόσο για να το απολαύσεις όσο και για να προστατευτείς από τον κορωνοϊό. Μην ξεχάσεις το «6» στο 13033 πριν βγεις από το σπίτι.

Μπουφάν

Ένα λεπτό μπουφάν είναι ό,τι πρέπει για όσους τρέχουν αυτούς τους μήνες. Το φοράς στο ξεκίνημα της διαδρομής ώστε να σε ζεστάνει μέχρι να προλάβεις να ζεστάνεις το σώμα σου από την άσκηση, ενώ το βάζεις οπωσδήποτε και στον τέλος της ώστε να προφυλαχθείς από το κρύο ενώ είσαι ιδρωμένος και καταπονημένος.

Ακουστικά

Το τρέξιμο είναι ένα μοναχικό σπορ. Όσο τρέχεις έχεις μοναδική παρέα τις σκέψεις σου, κάτι που πολλές φορές δυσκολεύει την προσπάθεια. Ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις. Για αυτό τα ακουστικά αποτελούν απαραίτητο gadget κάθε δρομέα. Είτε για να ακούει μουσική με στόχο να αδειάσει το κεφάλι του από τις σκέψεις είτε για να του δίνει ρυθμό.

Πετσέτα

Τρέξιμο χωρίς ιδρώτα δεν νοείται. Ο ιδρώτας άλλωστε είναι κομμάτι της λυτρωτικής χαράς που δίνει το τρέξιμο. Είναι η απόδειξη του κόπου του δρομέα. Ανεξάρτητα, όμως, από τι σημαίνει, ο ιδρώτας είναι εκεί και πρέπει κάπως να αντιμετωπιστεί. Για αυτό έχουμε πάντα μαζί μας μια πετσέτα, με την οποία σκουπίζουμε κυρίως το πρόσωπό μας, ώστε να προστατεύσουμε τα μάτια μας και να μείνουμε επικεντρωμένοι στην διαδρομή.

Smartwatch

Αν θέλεις να προχωρήσεις στο τρέξιμο και να συμμετέχεις σε αγώνες, θα πρέπει να θέσεις κάποιους στόχους από την αρχή. Στόχους που σχετίζονται με την συχνότητα των προπονήσεων, το μέγεθος των αποστάσεων, τις διαδρομές που θα ακολουθήσεις. Ευτυχώς, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα smartwatch, τα οποία μπορούν να καταγράφουν όλες τις παραπάνω πληροφορίες και να μας παρέχουν χρήσιμα δεδομένα για την πορεία μας στο τρέξιμο.

Αντισηπτικό ή αντισηπτικά μαντηλάκια

Τρέξιμο χωρίς διατάσεις τόσο πριν όσο και μετά την διαδρομή δεν γίνεται. Επειδή στις διατάσεις συνήθως ακουμπάμε σε κάποια κοινόχρηστη επιφάνεια για να στηριχτούμε, είτε αυτή είναι το παγκάκι κάποιου πάρκου είτε ο τοίχος κάποιας πολυκατοικίας, πρέπει να πάρουμε τις προφυλάξεις μας από τον ιό. Απολυμάνετε την επιφάνεια που πρόκειται να ακουμπήσετε με αντισηπτικά μαντηλάκια. Αν αυτό δεν εφικτό απολυμάνετε πολύ σχολαστικά τα χέρια σας με αντισηπτικό, μέχρι να επιστρέψετε σπίτι όπου θα τα πλύνετε με σαπούνι και νερό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr