Αυτά τα σχολεία κλείνουν λόγω κορωνοϊού

0
32

Αρκετά είναι τα σχολεία, τα οποία πριν καλά καλά ανοίξουν αναγκάζονται να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η επίσημη λίστα έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου Παιδείας και αφορά συνολικά πέντε σχολεία και ένα τμήμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής σχολεία:

 • Το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (κλειστό έως τις 27/09)
 • Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο (κλειστό έως τις 27/09)
 • Το Δημοτικό Σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου (κλειστό έως τις 18/09)
 • Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (κλειστό έως τις 18/09), ενώ
 • Αναστολή λειτουργίας του το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας (κλειστό έως τις 27/09).

Nωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο 2ο Λύκειο Καισαριανής:

Πληροφορίες αναφέρουν πως θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Διευκρινίζεται πως σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ένα σχολείο μπορεί να κλείσει κατόπιν εμφάνισης άνω των τριών κρουσμάτων. Επίσης, σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα θα κλείνει μόνο το συγκεκριμένο τμήμα όπου εμφανίστηκε το περιστατικό.

Επίσης μαθητής σε γυμνάσιου του Πύργου εντοπίστηκε χθες θετικός στον ιό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και μόλις είχε επιστρέψει από διακοπές στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του. Από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κανείς δε διαγνώστηκε με τον ιό. Το τεστ ωστόσο του 13χρονου βγήκε θετικό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σε πρώτη φάση, το τμήμα που φοιτούσε ο μαθητής θα μείνει κλειστό σήμερα, ενώ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου τεστ, αν είναι και αυτό θετικό, θα αποφασιστεί το κλείσιμο της τάξης για 10 ημέρες.

Ακόμη κλειστά είναι τα σχολεία σε Λέσβο και Πέλλα:

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου είναι όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας  λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στις περιοχές αυτές.  Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας έχουν τεθεί και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες των ακολούθων σχολικών μονάδων:

  • του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής  Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και
  • του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr