Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θέλουν όλοι οι μεγιστάνες [vid]

0
42

Το«τέρας» του Σεΐχη του Ντουμπάι είναι αδιαμφισβήτητα το αυτοκίνητο που θέλουν όλοι οι μεγιστάνες καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένο και με πολλές δυνατότητες.

Πρόκειται εξάλλου, για το μεγαλύτερο SUV στον κόσμο. Έχει 10 τροχούς, μήκος 10,6 μέτρα, ζυγίζει 25 τόνους, εφοδιάζεται με κινητήρα 15.000 κυβικών εκατοστών και είναι το απόλυτο όχημα επιβίωσης. Το όνομά του είναι «Dhabiyan» και είναι σχεδιασμένο από τον συλλέκτη αυτοκινήτων Σεΐχη Hamad Bin Hamdan Al Nahyanby. Το επιβλητικό αυτό κατασκεύασμα είναι ένα κομμάτι Jeep Wrangler, ένα κομμάτι Dodge Dart και ένα μεγάλο κομμάτι από το στρατιωτικό φορτηγό Oshkosh M1075.

Ο Σεΐχης Hamad είναι γνωστός για την περίεργη συλλογή αυτοκινήτων του, αν και το «Dhabiyan» είναι αναμφισβήτητα το πιο… τρελό δημιούργημά του. Όταν παντρεύτηκε, έδωσε παραγγελία και αγόρασε από τη Mercedes-Benz μια S Class για κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου (από το εσωτερικό ως τις ζάντες). Αυτό του έδωσε το ψευδώνυμο «The Rainbow Sheikh». Είναι επίσης γνωστός για το 64: 1 του Dodge Power Wagon που έχει τέσσερα κλιματιζόμενα υπνοδωμάτια, καθιστικό και μπάνιο.

Επιβλητικό το «Dhabiyan»

Οι διαστάσεις του «Dhabiyan» είναι τουλάχιστον επιβλητικές και αναλυτικά, έχει μήκος 10,668 μέτρα, 2,499 μέτρα πλάτος και 3,169 μέτρα ύψος και χαρακτηρίζεται από τον δημιουργό του ως το μεγαλύτερο SUV στον κόσμο ενώ το τετρακύλινδρο τέρας ζυγίζει 24 τόνους. Το «Dhabiyan» βασίζεται στο στρατιωτικό φορτηγό Oshkosh M1075 από τις ΗΠΑ και διατηρεί τον πετρελαιοκινητήρα της Caterpillar των 15,2 λίτρων (ναι 15.200 κ.εκ.) με ισχύ 600 ίππων. Περισσότερα στοιχεία για τις επιδόσεις δεν έχουν αποκαλυφθεί (μάλλον δεν ενδιαφέρουν κανένα), αλλά πιθανότατα δεν είναι και το ταχύτερο όχημα λαμβάνοντας υπόψη πόσο ζυγίζει.

Προκειμένου να δημιουργηθεί το μοναδικό και τρομακτικό αυτό κατασκεύασμα, ο Σεΐχης Hamad συγχώνευσε το μπροστινό μέρος ενός φορτηγού της δεκαετίας του 1940, την καμπίνα από το νέο Jeep Wrangler Unlimited, τα φώτα από το Ford Super Duty (ανοιχτό ημιφορτηγό της αγορά των ΗΠΑ) και το πίσω τμήμα από ένα Dodge Dart. Δεν θα μαντέψουμε πόσο κόστισε αυτό το μεγαλοπρεπές δεκάτροχο SUV αλλά μας εντυπωσίασε όχι μόνο οπτικά αλλά γιατί πάνω από όλα κινείται. Το τεράστιο όχημα λέγεται πως εκτίθεται προς το παρόν στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου των Εμιράτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr