Αυτό είναι το πρατήριο που πουλάει τη βενζίνη 0.709 λεπτά το λίτρο – Ουρές αυτοκινήτων

0
66

Ένα βενζινάδικο φαίνεται να έκανε τη διαφορά αφού η τιμή της βενζίνης κατρακύλησε τόσο πολύ που πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να γεμίσουν το ντεπόζιτο των αυτοκινήτων τους καθώς δεν πίστευαν στα μάτια τους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το newsauto.gr το συγκεκριμένο πρατήριο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο προς Περαία και εκτός της πραγματικά πολύ χαμηλής τιμής της 95άρας αμόλυβδης, το υγραέριο κίνησης ήταν επίσης πολύ χαμηλά (0,585 ευρώ/lt.) και το diesel στα 0,968 ευρώ/lt. Επίσης όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ομάδα του facebook, Petrolheads, η τιμή της αμόλυβδης ήταν πραγματικά εντυπωσιακή στα 0,709 ευρώ/lt. με πολλούς να μην χάνουν την ευκαιρία και να σπεύδουν να γεμίσουν το αυτοκίνητό τους.

Δείτε τη φωτογραφία με την απόδειξη που δημοσίευσε το NewsAuto.gr:

Δείτε  παράλληλα μερικές συμβουλές για το πως μπορείτε να καίτε καθημερινά λιγότερη βενζίνη

  • Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών του οχήματός σας

Η πίεση των ελαστικών πέφτει με τον καιρό, και όταν οι τροχοί έχουν λιγότερη πίεση από το κανονικό προκαλούν υπερκατανάλωση καυσίμων.

  • Μην αμελείτε τη ζυγοστάθμιση

Ρόδες που «τραβάνε» προς τα πλάγια, ευθύνονται για έως και 31% μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.

  • Απόφυγε την απότομη επιτάχυνση και τα απότομα φρεναρίσματα.

Αυτή τη συμβουλή την γνωρίζουμε από όταν δώσαμε για δίπλωμα οδήγησης, καθώς συμπεριλαμβάνεται στις ερωτήσεις της εξέτασης. Και είναι και πολύ σημαντική.

  • Σβήσε τη μηχανή

Τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ρύθμιση να σβήνουν αυτόματα τη μηχανή όταν περιμένεις για πολύ ώρα σε κάποιο φανάρι ή στην κίνηση. Ο λόγος είναι η εξοικονόμηση βενζίνης. Μην αφήνετε ποτέ αναμμένη τη μηχανή όταν είστε σταματημένοι για περισσότερο από ένα λεπτό. 

  • Ξεφορτώσου οτιδήποτε άχρηστο από το πορτ-μπαγκάζ.

Αυτή η ομπρέλα θαλάσσης δεν θα σας χρειαστεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Έξτρα βάρος στο αυτοκίνητο σημαίνει έξτρα κατανάλωση καυσίμου.

  • Η αεροδυναμική του οχήματος παίζει σημαντικό ρόλο

Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου βοηθάει στην εξοικονόμηση καυσίμων. Να προτιμάτε να οδηγείτε με κλειστά παράθυρα στις εθνικές οδούς και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, καθώς όταν κινείστε με μεγάλη ταχύτητα τα ανοιχτά παράθυρα αυξάνουν την αντίσταση που προκαλείται από τον αέρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει έως και 10% περισσότερη κατανάλωση βενζίνης.

  • Αλλάζετε τακτικά μπουζί

Αν παρατηρήσετε ότι ξαφνικά καταναλώνετε περισσότερη βενζίνη, το πιθανότερο είναι πως χρειάζεσαι καινούρια μπουζί. Μέχρι και 30% μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ένα μπουζί που δεν έχει αλλαχθεί στην ώρα του. 

  • Παρκάρετε πάντα στη σκιά το καλοκαίρι

Όλα τα υγρά εξατμίζονται στη ζέστη και η βενζίνη δεν αποτελεί εξαίρεση, αν και χρειάζεται πολύ υψηλή θερμοκρασία. Επιπροσθέτως όταν παρκάρετε στον ήλιο ανάβετε μετά το air condition με αποτέλεσμα να καταναλώνεται ακόμα περισσότερη βενζίνη.

  • Άλλο ένα κόλπο για το καλοκαίρι

Να προτιμάτε να βάζετε βενζίνη νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ. Η βενζίνη διαστέλλεται με τη ζέστη, με αποτέλεσμα η πυκνότητά της να μειώνεται, και έτσι να βάζετε λιγότερη βενζίνη με τα ίδια λεφτά.

  • Μην περιμένετε να αδειάσει το ντεπόζιτο για να βάλεις βενζίνη

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί με άδειο ντεπόζιτο θα μπεις απεγνωσμένος στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις μπροστά σου, χωρίς να συγκρίνεις τιμές. Έχεις, δηλαδή, περισσότερες πιθανότητες να βάλεις ακριβή βενζίνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr