Αυτό ήταν το πρώτο προφυλακτικό στην ιστορία

0
26

«Το αρχαιότερο προφυλακτικό στον κόσμο, που χρονολογείται από το 1640, εκτίθεται σε μουσείο της Αυστρίας. Το επαναχρησιμοποιούμενο προφυλακτικό χρονολογείται από το 1640 και είναι εντελώς ανέπαφο, όπως και το εγχειρίδιο των αρχικών χρηστών του, γραμμένο στα λατινικά.  Το εγχειρίδιο προτείνει στους χρήστες να βυθίσουν το προφυλακτικό σε ζεστό γάλα πριν από τη χρήση του για να αποφύγουν ασθένειες. Η αντίκα, που βρέθηκε στο Λουντ στη Σουηδία, είναι φτιαγμένη από έντερο χοίρου». Τα παραπάνω αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει και την παρακάτω φωτογραφία με το παλαιότερο δείγμα προφυλακτικού που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Αν και η χρήση προφυλακτικών είναι καταγεγραμμένη από την αρχαιότητα, λόγω της φύσης των υλικών κατασκευής τους είναι φυσικό να μην μας έχουν μείνει δείγματα.  Το προφυλακτικό εκείνη την εποχή ήταν επαναχρησιμοποιήσιμο, ωστόσο το συγκεκριμένο μάλιστα είναι εντελώς άθικτο, όπως και το αρχικό εγχειρίδιο χρήσης του, το οποίο είναι γραμμένο στα λατινικά. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο προτείνει στους χρήστες να βυθίσουν το προφυλακτικό σε ζεστό γάλα πριν από τη χρήση του για να αποφευχθούν ασθένειες. Το αντικείμενο ιστορικής σημασίας βρέθηκε στο Lund της Σουηδίας και είναι κατασκευασμένο από έντερο χοίρου.

Από τα εντόσθια των ζώων έως το μεταξένιο χαρτί και το λινό ύφασμα, το προφυλακτικό διάνυσε χιλιετίες μέχρι να φτάσει στα χέρια μας με την σημερινή λάτεξ μορφή του. Μόνο στην αρχαιότητα τα ίχνη τους χάνονται καθώς πίστευαν, ότι η αντισύλληψη ήταν αποκλειστικά θέμα των γυναικών. Στην Αρχαία Κίνα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά από μεταξένιο χαρτί και στην αρχαία Αίγυπτο από λινό ύφασμα… Με το πέρασμα των αιώνων η επιστήμη έκανε θαύματα και στον τομέα αυτό. Στις αρχές του 1800, το καουτσούκ, έφερε την επανάσταση και η παραγωγή έγινε μεγαλύτερη. Η Αγγλία είχε τα πρωτεία, σε μια περίοδο μάλιστα που η σύφιλη και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έκαναν θραύση στις κακόφημες συνοικίες του Λονδίνου.

Προφυλακτικά: Η σύγχρονη εποχή

Τα προφυλακτικά άρχισαν να αποκτούν τη μορφή που έχουν σήμερα (σχεδόν δηλαδή) όταν το καουτσούκ, αντικαταστάθηκε από Λάτεξ, στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Μέχρι το AIDS και η τεράστια καμπάνια να αρχίσει να αποδίδει, και ο κόσμος να καταλάβει ότι η χρήση προφυλακτικού, είναι απαραίτητη στο σεξ, στην Ιρλανδία, ακόμη και το 1985, για να αγοράσει κάποιος προφυλακτικά θα έπρεπε να έχει συνταγή γιατρού. Πάντως ακόμη και πριν από λίγα χρόνια σε χώρες όπως η Σομαλία το προφυλακτικό ήταν συνώνυμο της παρανομίας αφού με νόμο που ψηφίστηκε το 2003, η χρήση αλλά και η εμπορία προφυλακτικών, απαγορευόταν.

ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE και περισσότερα οκτάνια bp

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr