Αυτός είναι ο σύζυγός της Νίκης Κεραμέως

0
21

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο σύζυγός της Δημήτρης Λουκάς πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μοσχάτο. Εκεί σε μια σπάνια έξοδό τους, όπου τους απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, παρακολούθησαν  στο Υπαίθριο Θέατρο του Εθνικού θεάτρου, το «Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παππά», την παράσταση «Λυσιστράτη». Φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, η Νίκη Κεραμέως και ο Δημήτρης Λουκάς, απόλαυσαν το έργο ενώ αμέσως μετά φωτογραφήθηκαν και με τους συντελεστές. Στην παρέα τους βρέθηκε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Δημήτρης Λιγνάδης.  Στη «Λυσιστράτη» πρωταγωνιστούν η Βίκυ Σταυροπούλου και η Στεφανία Γουλιώνη ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Η Νίκη Κεραμέως είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Δημήτρη Λουκά και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον μόλις 1,5 έτους Κωνσταντίνο και τον 4χρονο Λουκά. Ο κ. Δημήτρης Λουκάς είναι γνωστός δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε επί έξι χρόνια μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αυτή, δε, η ιδιότητά του προκάλεσε πρόωρη σύγκρουση της κ. Κεραμέως με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν –επί κυβερνήσεως του τελευταίου– κατατέθηκε τροπολογία που προέβλεπε ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν πρέπει να έχουν συγγενική σχέση με βουλευτές.

Η κα Νίκη Κεραμέως γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Νομική στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas) και στο Χάρβαρντ και εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015. Ήταν μέλος στην Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων και στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από τον Νοέμβριο του 2016 είναι τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ. Το 2019 συμμετείχε στη διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, από τις 30 Μαΐου εώς τις 2 Ιουνίου, στην Ελβετία, με κύρια θέματα συζήτησης την Ευρώπη και το περιβάλλον.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών και στις 9 Ιουλίου διορίστηκε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης.

Το 2014 διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr