Αυτός είναι ο λόγος που εξαφανίστηκε ο Τσιόδρας από τη διαχείριση της 2ης φάσης του κορωνοϊού

0
43

Ένα από τα πρόσωπα που έχουμε συνδέσει με την πανδημία του κορωνοϊού, την καραντίνα και όλο αυτό που περνάμε, είναι ο Έλληνας γιατρός και ακαδημαϊκός με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου Σωτήρης Τσιόδρας.

Είναι ο άνθρωπος που φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως την ελληνική κυβέρνηση για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Είναι το πρόσωπο που «μίλησε» στις καρδιές των Ελλήνων και κάθε απόγευμα για μήνες, συντρόφευε τον Νίκο Χαρδαλιά στις επίσημες ενημερώσεις για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας. Είναι εκείνος που είχε καταλυτικό ρόλο στη διαχείριση και αντιμετώπιση των κρουσμάτων, τα οποία τώρα βλέπουμε να αυξάνονται συνεχώς.

Το μόνο του μέλημα ήταν να υπηρετεί την επιστήμη του και να σώζει ζωές. Μετρημένος και με εμφανή ενσυναίσθηση για τα όσα πέρασαν αλλά και όσα βιώνουμε, παραμένει απόλυτα ψύχραιμος και πιστός στο καθήκον του. Γιατί έφυγε λοιπόν, από το προσκήνιο ο Σωτήρης Τσιόδρας; Την απάντηση δίνει η «Καθημερινή» και ο Σταύρος Παπαντωντίου στη στήλη του «Θεωρείο».

Συγκεκριμένα, γράφει πως «όποιος παρακολουθεί σταθερά τη στήλη θα θυμάται πως εντός της εβδομάδας ασκήσαμε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά να είμαστε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και επαναφορά μέτρων που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει».

«Η κριτική δεν άρεσε καθώς χαρακτηρίστηκε σκληρή έως άδικη. Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: Οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείρισης της κατάστασης».

Πλέον ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έχει επιστρέψει μόνος στην εβδομαδιαία ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, μια φορά την εβδομάδα. Και να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι και το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 4.500 περίπου, ανακοινώνοντας 110 νέα, θυμίζοντας ημέρες στην αρχή της καραντίνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr