Αυτός είναι ο μοναδικός Έλληνας βουλευτής που δεν φόρεσε μάσκα στη Βουλή

0
34

Φαίνεται πως για κάποιους η οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους δεν εφαρμόζεται. Και ειδικά όταν αυτός ανήκει στο ελληνικό κοινοβούλιο και εκλέχτηκε με την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο λόγος για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή χωρίς να φορά τη μάσκα του, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του απ΄όλα τα κόμματα.

Από σήμερα το πρωί, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική. Έτσι η χρήση της σε κλειστούς χώρους δεν αποτέλεσε εξαίρεση του κανόνα και για τις συνεδριάσεις της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αποδέχθηκε τη σχετική οδηγία προστασίας της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής, που πρότεινε στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπου συμμετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών, να είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Ωστόσο ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον βουλευτή του Σύριζα κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην φορά μάσκα. Αν και γιατρός στο επάγγελμα θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους που να ακολουθεί τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κορωνοϊού, δίνοντας το παράδειγμα και στους πολίτες. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία τόσο ο κ. Σπίρτζης, όσο και ο κ. Φίλης αλλά και η κυρία Ραλλία Χριστίδου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου φορούν τις μάσκες τους κανονικά, ενώ ο κ. Παπαχριστόπουλος είναι χωρίς το προστατευτικό κάλυμμα.

Και όλα αυτά την ώρα που όλοι όσοι ήταν παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας τήρησαν στο ακέραιο τη σύσταση για τη χρήση μάσκας. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Νίκου Χαρδαλιά η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική για προσωπικό και κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εξίσου στις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης ενώ παραμένει ισχυρή η σύστασή μας για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να κρατηθούν αποστάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr