Αυτός ο CEO κοιμήθηκε φέτος 166 νύχτες σε διαφορετικά ξενοδοχεία και δεν κόλλησε κορωνοϊό

0
28

Όταν σχεδόν όλος ο πλανήτης ήταν σε καραντίνα, υπήρχε ένας άνθρωπος οποίος λόγω της δουλειάς του ταξίδευε αρκετά και κοιμήθηκε 166 φορές σε διαφορετικά ξενοδοχεία χωρίς να κολλήσει κορωνοϊό. Όχι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει τέτοια αντισώματα στο σώματα του, ούτε ο οργανισμός του είναι κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Το μυστικό του Μίκα Μάνινεν του CEO και συνιδρυτή της φινλανδικής εταιρείας γιαουρτιού Hälsa Foods, που κατοικεί στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, βρίσκεται στο αίσθημα ατομικής ευθύνης και στην υπακοή που έδειξε στα μέτρα που ζητούσαν οι ειδικοί.

Ο Μίκα Μάνινεν ταξίδεψε με αεροπλάνο  33 φορές (και στο εξωτερικό) και διανυκτέρευσε 166 φορές σε ξενοδοχεία πόλεων όπως το Λος Αντζελες, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Σιάτλ, το Λονδίνο και το Ελσίνκι. Από τις αρχές Μαρτίου ο Μάνινεν πέρασε μόνο 9 μέρες στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το CNBC, είναι το μοναδικό άτομο στην εταιρεία του που ταξιδεύει και παρά τον όγκο και τη συχνότητα των ταξιδιών του δεν κόλλησε Covid 19 καθώς, όπως λέει, ακολουθεί απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες καραντίνας ενώ μπαίνει και σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχεία όταν απαιτείται.

Ο Μάνινεν ακολούθησε και ακολουθεί μια αυστηρά προστατευτική ρουτίνα που τον έχει βγάλει αλώβητο απέναντι στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα όταν πηγαίνει σε ξενοδοχείο. Μόλις  κάνει check in στο δωμάτιο, καθαρίζει κάθε επιφάνεια με μαντηλάκια. Χερούλια, διακόπτες, τηλεκοντρόλ, τηλέφωνο. Στο μπάνιο καθαρίζει και το ντους. Αν μείνει αρκετά βράδια αφήνει την υπηρεσία δωματίου να μπαίνει μόνο κάθε 4 ημέρες και μετά ξανακαθαρίζει το δωμάτιο. Στο αεροδρόμιο ανησυχεί λιγότερο ότι θα κολλήσει μέσα στο αεροπλάνο, αλλά το αεροδρόμιο, όπως λέει, «είναι άλλη ιστορία». Όταν μπαίνει στο αεροδρόμιο φοράει αρκετές στρώσεις γαντιών μιας χρήσης και τα βγάζει ένα – ένα, πχ. όταν βγαίνει από τις κυλιόμενες σκάλες, όταν κάνει check in, όταν αγγίζει μια οθόνη αφής κλπ.Όπως λέει, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο πολλές επιφάνειες αγγίζουμε.

Κρατάει αποστάσεις, κάθεται μόνος σε γωνιακά καθίσματα. Δεν αγοράζει τίποτα. Αν αγοράσει νερό, καθαρίζει το μπουκάλι με αντισηπτικά μαντηλάκια. Δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή του κινητού του ως εισιτήριο. Παίρνει το χάρτινο, γατί εκατοντάδες επιβάτες σκανάρουν το κινητό τους και μπορεί να ακουμπούν στο τζάμι, όπως λέει. Βρίσκει τπυαλέτα χωρίς κόσμο στο αεροδρόμιο και αποφεύγει αυτές του αεροσκάφους και κάθε φορά που επισκέπτεται το WC βάζει τη μάσκα του.

Μέσα στο αεροπλάνο, στις καμπίνες ο αέρας ανανεώνεται πλήρως από 20 έως 30 φορές ανά ώρα και τα σύγχρονα αεροσκάφη ανακυκλώνουν το 50% του αέρα της καμπίνας μέσω φίλτρων αέρα υψηλής απόδοσης (HEPA) που παγιδεύουν βακτήρια, μύκητες και ιούς, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Γι’ αυτό και ο Μάνινεν ανησυχεί περισσότερο για τις επιφάνειες και όχι για τον αέρα. Γι’ αυτό καθαρίζει το κάθισμά του, τη ζώνη, το κεφαλάρι του καθίσματος, τα κουρτινάκια στα παράθυρα, τους διακόπτες για τα φώτα και το air condition.

Επίσης αφήνει εκτεθειμένο όσο το δυνατό μικρότερο μέρος του σώματός του. Αλλάζει τη μάσκα του κάθε τέσσερις ώρες, καθώς όπως λέει αυτό του δίνει και μια αίσθηση φερσκάδας. Εχει πάντα μαζί του έξτρα μάσκες, γιατί μια φορά ξεχάστηκε και πήγε να πιει νερό φορώντας την, οπότε έπρεπε να την αλλάξει. Ο Μάνινεν έχει νοικιάσει αυτοκίνητο 22 φορές φέτος. Ξοδεύει 10 λεπτά πριν μπει μέσα για να τα καθαρίσει. Απολυμαίνει με μαντηλάκια κάθε επιφάνεια, τιμόνι, ζώνη, κλειδιά, λεβιέ προσαρμογής του καθίσματος, κιβώτιο ταχυτήτων. Οταν βγαίνει από αυτό, φοράει γάντια και όταν μπαίνει τα βγάζει. Έτσι κρατά όλα τα μικρόβια έξω από το αμάξι.

ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE και περισσότερα οκτάνια bp

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr