Αγώνας δρόμου για επάρκεια παιχνιδιών τα Χριστούγεννα

0
117

Ο Ινών Κέιζ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε στο BBC, ότι η βιομηχανία παιχνιδιών εργάζεται σκληρά για να τροφοδοτήσει τα ράφια των καταστημάτων.

Στην αρχή ξεκίνησε ως εργαστήρι κατασκευής κορνιζών για φωτογραφίες, από τους Χάρολντ Μάτσον (Harold Matson) και Έλιοτ Χάντλερ (Elliot Handler). Στη συνέχεια ο Έλιοτ είχε την ιδέα να κατασκευάσει έπιπλα για κούκλες από υπολείμματα κορνιζών, στρέφοντας το ενδιαφέρον της εταιρίας στον τομέα των παιχνιδιών.

Ο Μάτσον πούλησε το μερίδιό του στον Χάντλερ λόγω θεμάτων υγείας και η σύζυγος του Χάντλερ, Ρουθ, πήρε τη θέση του. Το 1959 η Ρουθ δημιουργεί την εμβληματική κούκλα Barbie που το όνομά της προήλθε από την κόρη του Χάντλερ «Barbara».

Σήμερα ο κολοσσός της παγκόσμιας βιομηχανίας παιχνιδιών και ειδών βρεφικής ανάπτυξης «Mattel» ενώ αύξησε τις τιμές των προϊόντων του μετά την εκτίναξη του κόστους αποστολής και των πρώτων υλών λόγω της πανδημίας επισήμανε ότι δεν μειώθηκε η προτίμηση των καταναλωτών στα εμβληματικά του προϊόντα. Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 8% σε 1,8 δισ. δολάρια και η εταιρεία αναμένει νέα αύξηση λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. 

Ο Ινών Κέιζ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε στο BBC, ότι η βιομηχανία παιχνιδιών εργάζεται σκληρά για να τροφοδοτήσει τα ράφια των καταστημάτων. «Επηρεαστήκαμε από τις παγκόσμιες αναταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού [κατά το τρίτο τρίμηνο]. Αλλά τις ξεπεράσαμε. Η αύξηση του κόστους της ρητίνης για τα πλαστικά παιχνίδια της εταιρείας σήμαινε αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές, δήλωσε ο Ινών Κέιζ. Οι γονείς όμως δίνουν προτεραιότητα στις αγορές των παιδιών τους».

Τα καταστήματα παιχνιδιών στη Μεγάλη Βρετανία προειδοποιούν για ελλείψεις τα Χριστούγεννα εν μέσω καθυστερήσεων στα λιμάνια και της έλλειψης οδηγών φορτηγών. Ο Ινών Κέιζ διαβεβαίωσε ότι η βιομηχανία παιχνιδιών «κάνει ό,τι μπορεί… για να διασφαλίσει ότι θα έχουμε δώρα στα ράφια».

Με ποιόν τρόπο; Η εταιρεία έχει επισπεύσει την παραγωγή, έχει εξασφαλίσει περισσότερα εμπορευματοκιβώτια και έχει αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερα λιμάνια για να διατηρήσει τις προμήθειες, είπε ο δ/νων σύμβουλος.
«Περιμένουμε να είναι μία “ δυνατή” περίοδος οι ημέρες των Χριστουγέννων», είπε ο Ινών Κέιζ και για τους γονείς και τα παιδιά ευχήθηκε να έχουν «ευτυχισμένες διακοπές με πολλά παιχνίδια κάτω από τα δέντρα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr