Αίγυπτος: Θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

0
27

Η διαδικασία ωστόσο υποβολής αιτήσεων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 δεν έχει ακόμη ξεκινήσει

 Η Αίγυπτος θα υποβάλει αίτηση για τη διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2036, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού σε δήλωσή του το Σάββατο, μια προσπάθεια που αν πετύχει θα την κάνει το πρώτο αραβικό ή αφρικανικό έθνος που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έδωσε το πράσινο φως για την υποβολή αίτησης, πρόσθεσε ο υπουργός Ασράφ Σόμπχι κατά τη διάρκεια δεξίωσης προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ στο Κάιρο.

Η δήλωση, που εκδόθηκε από το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε ότι ο Μπαχ είπε ότι η αθλητική υποδομή της Αιγύπτου ήταν σε θέση να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, ακολουθούμενοι από το Λος Άντζελες το 2028 και το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας το 2032.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ενώ υπάρχουν αναφορές για ενδιαφέρον από χώρες όπως η Γερμανία, το Μεξικό, η Τουρκία, η Ρωσία, η Ινδία και το Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr