Αιμιλία Υψηλάντη: «Η φιλία θέλει δουλειά κι εγώ είμαι τεμπέλα σε αυτό»

0
58

Αιμιλία Υψηλάντη:«Αν υπήρχε τότε το MeToo, μεγάλα ονόματα του ’60 θα είχαν καταρρακωθεί»

H Αιμιλία Υψηλάντη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show». Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, το Πολυτεχνείο που παράτησε για χάρη της υποκριτικής αλλά την αντίδραση της μητέρας της όταν τελικά τα κατάφερε και πέτυχε το ονειρό της.

«Έκανα πάρα πολύ ραδιόφωνο στη ζωή μου. Παλαιότερα υπήρχαν εξαιρετικές αμοιβές στο ράδιο και το επιδιώκαμε. Εμένα μου άρεσε πολύ όμως», εξήγησε αρχικά.

Αν και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ οικονομικά τελικά δεν ακολούθησε το επάγγελμα γιατί ήθελε να γίνει ηθοποιός

«Οι γονείς μου ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είχαν να μου δώσουν προίκα, οπότε έπρεπε να σπουδάσω για να ζήσω, να έχω πτυχίο. Αν δεν είχες πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν ήσουν ένας άνθρωπος στην ελίτ. Το αστείο είναι ότι οι γονείς μου μου είπαν ότι πρέπει να βγάλω μια ανώτατη σχολή για να γίνω ηθοποιός. Εγώ τους εξαπάτησα τους γονείς μου. Τους είπα ότι θέλω να πάμε στην Αθήνα για να σπουδάσω. Τους είπα ότι θέλω να πάω στο Πολυτεχνείο. Πήγα και πήρα όλα τα βιβλία, πήγα και ένα φροντιστήριο για δύο μήνες και μετά τα έκλεισα και είπα θα γίνω ηθοποιός. Όταν συνειδητοποίησα τι έκανα, κατάλαβα ότι τους γονείς μας πρέπει να τους συμπονούμε για το τι έχουν τραβήξει».

Το MeToo και η δική της εμπειρία

Μιλώντας για το κίνημα #Metoo και αν υπήρχε τη δεκαετία του ‘ 60 είπε πως θα είχαν καταρρακωθεί πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου ενώ μοιράστηκε τη δική της εμπειρία «χειραγώγησης» που δεν κατήγγειλε ποτέ.

«Θα είχαν καταρρακωθεί πολλά και μεγάλα ονόματα αν υπήρχε τότε. Άλλο το έργο των ανθρώπων και άλλο ο ίδιος ο άνθρωπος. Με τον ίδιο τρόπο και αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης θα έπρεπε να τα βγάλουμε από τα μουσεία, αν δούμε τον χαρακτήρα των ανθρώπων. Πρέπει να τα ξεχωρίζουμε. Είναι μια καινούρια μέρα για το ανθρώπινο είδος. Κάθε βήμα που ξορκίζει πράγματα και φόβο… Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν συμβαίνουν κάποια πράγματα, έχουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης, όχι μόνο ο θύτης. Το περιβάλλον ευθύνεται που δεν βοηθάει το θύμα και δεν σταματάει τον θύτη. Έχω βρεθεί θύμα χειραγώγησης από συνάδελφο, αλλά δεν μπορούσα να τον καταγγείλω, γιατί θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το έκανε για να γίνω καλύτερη. Ο αλληλοσεβασμός δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Ο πιο ισχυρός θέλει να τον εξουσιάσει τον άλλον».

Η φιλία και ο έρωτας στη ζωή της

Τέλος, μίλησε για τη θέση που έχει ο έρωτας και η φιλία στη ζωή της. Η κόρη της ήταν ηθοποιός αλλά τα παράτησε. «Δεν έχουμε παίξει ποτέ, η εγγονή μου δεν έχει ασχοληθεί με αυτό».

«Ο έρωτας είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Εγώ τον έχω ζήσει και συγχωρώ τα πάντα σε έναν ερωτευμένο άνθρωπο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από ένα ερωτευμένο ζευγάρι».

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει πάρα πολλά από τη ζωή, άσχετα αν πιστεύω ότι δεν έχω κάνει πολλά. Η βάση της επιβίωσής μου είναι ότι διαρκώς σχεδιάζω πράγματα για το μέλλον. Δεν μπορώ να ζήσω αλλιώς», πρόσθεσε.

«Φιλίες στο θέατρο δεν είχα. Έχω πολλές κυρίες που εκτιμώ. Για εμένα η βάση είναι η εκτίμηση. Δεν κάνω εύκολα φίλους. Η φιλία θέλει δουλειά κι εγώ είμαι τεμπέλα σε αυτό», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr