Ακάρ Ελλάδα: Έχει στρατικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο

0
39

«Όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευτεί με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης».

«Απλά δεν μπορούν να το κάνουν. Πρόκειται για μία πλήρως παράνομη πρακτική», προσέθεσε.Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, με την Άγκυρα να κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο ενεργειών.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε είδους αγώνα. Οι δηλώσεις και οι πράξεις ενός Ευρωπαίου συμμάχου (σ.σ. Γαλλία) ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή ο οποίος θα έρθει από χιλιόμετρα μακριά για να ενδυναμώσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ενάντιες στο πνεύμα της συμμαχίας και της αλληλεγγύης», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε το εξής: «Όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι οποιαδήποτε δράση ενάντια σε πλοίο μας ή ενάντια στις δραστηριότητες μας εκεί, δεν θα μείνει αναπάντητη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr