Ακάρ Ελλάδα: Περιμένουμε τους γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες [vid]

0
41

Για συνάντηση με την ελληνική πλευρά μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προκαλώντας έκπληξη με τα λεγόμενά του.

Ο Ακάρ λοιπόν, προανήγγειλε για τις προσεχείς ημέρες, συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο ίδιος δήλωσε ότι «περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Η δήλωση, που ξάφνιασε, έγινε κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στα κοινά σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, συνοδευόμενος από στελέχη της τουρκικής διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πραγματοποίησαν και επιθεώρηση στην περιοχή. Απομένει να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτά που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της προαναγγελθείσας συνάντησης θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της υπάρχουσας έντασης.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ακάρ κάνει λόγο για ελληνοτουρκικό διάλογο

Έτσι, προανήγγειλε την τέταρτη συνάντηση αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα που ο Ακάρ κάνει λόγο για ελληνοτουρκικό διάλογο.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη, μιλώντας σε εκδήλωση του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, δήλωσε ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της συνάντησης των αντιπροσωπειών των δ’υο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr