Ακρίβεια: 10 ευρώ η χωριάτικη σε ταβέρνες της Κρήτης – Χρεώνουν το ψωμί και το νερό

0
46

Μέχρι και δέκα ευρώ χρεώνουν τη χωριάτικη σε ταβέρνες της Κρήτης, προκαλώντας την αγανάκτηση ντόπιων και τουριστών.

Μέχρι και δέκα ευρώ χρεώνουν τη χωριάτικη σε ταβέρνες της Κρήτης, προκαλώντας την αγανάκτηση ντόπιων και τουριστών.

Σύμφωνα με το cretalive, πολλές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και αναφέρουν ότι εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, πολλά εστιατόρια χρεώνουν το ψωμί και το νερό χωρίς να ενημερώνουν τους πελάτες.

«Τετραμελής οικογένεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση και καλεί τους καταναλωτές να μην πληρώνουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο κουβέρ» εάν δεν αναγράφεται η τιμή του στον κατάλογο και δεν το έχουν παραγγείλει.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Με κάποιον τρόπο έχουν αντικαταστήσει το «κουβέρ» με ψωμί και νερό.

Σύμφωνα, με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).

Σύμφωνα, με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους.

Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λ.π., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Οι Καταναλωτές ,πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο» κουβέρ.

Παράδειγμα : Τετραμελής οικογένεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ ( για ψωμί 2Χ4= 8 συν 2, νερό, ίσον 10 ευρώ).

Καταναλωτές, την προσοχή σας, διότι έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες για ακριβές τιμές όπως μια σαλάτα χωριάτικη 8 με 10 ευρώ.

Σημείωση: Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα βάσει όμως τιμοκαταλόγου».

Πηγή: in.gr

Πηγή: Pagenews.gr