Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αναστείλει με ΠΝΠ τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές

0
45

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αναστείλει με ΠΝΠ τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών μετά και από την απόφαση του Αρείου Πάγου να ταχθεί υπέρ των funds.

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας, τόνισε σε on camera δήλωσή του: «Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Και συμπληρώνει: «Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με τον αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο «Ηρακλής», η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες». Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αναστείλει άμεσα «με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».

Πηγή: Pagenews.gr