Αλαφούζος Παναθηναϊκός: Δεν λέει όχι για «συμπαίκτες» στο διοικητικό σχήμα

0
46

Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό ότι υπήρχε πρόταση για τον Παναθηναϊκό από ομάδα ομογενών επιχειρηματιών, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι δεν πουλάει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Όμως, φαίνεται ότι είναι ανοιχτός για «συμπαίκτες» στο διοικητικό σχήμα.

Σύμφωνα με το newspao.gr, o μεγαλομέτοχος δεν… πουλάει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έχει δώσει πολλά χρήματα από την τσέπη του για να φθάσει το υπάρχον χρέος στα 13 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα. Δεύτερον, γιατί περιμένει τις εξελίξεις που αφορούν το γήπεδο του Παναθηναϊκού από την Κυβέρνηση. Πάντως, με μια σωστή προσέγγιση δεν θα έλεγε «όχι» στο να εισέλθουν επενδυτές ως… «συμπαίκτες»».

Να σημειώσουμε ότι στο φως της δημοσιότητας ήρθε η επιστολή που εστάλη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία οποία γίνεται λόγος για ενδιαφέρον Ελληνοαμερικάνων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Μάρκο Δρακωτό, για την αγορά της «πράσινης» ΠΑΕ. Η επιστολή εστάλη στο e-mail στενού συνεργάτη του Γιάννη Αλαφούζου (με παραπομπή να δοθεί στον μεγαλομέτοχο του «τριφυλλιού») και μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Αλαφούζο

Σας γράφω για να εκφράσω το ενδιαφέρον μου για να αποκτήσω την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός («Παναθηναϊκός»). Αυτή η πρωτοβουλία απόκτησης των μετοχών είναι αποτέλεσμα της βαθιάς και ειλικρινούς αγάπης και εκτίμησης για τον μεγαλύτερο ελληνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο και του οράματός μου να δω τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού Πρωταθλήματος και στην ελίτ των ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης.

Για να υλοποιήσω αυτή την εξαγορά, ζητάω με σεβασμό τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της ομάδας. Υπόσχομαι να υποβάλλω την πρόταση εξαγοράς, εάν δικαιολογείται, σε λογικό και εύλογο χρόνο μετά την παραλαβή των ζητούμενων πληροφοριών, με την ελπίδα ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στην επιτυχή σύναψη μιας συμφωνίας, η οποία θα γυρίσει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου.

Αυτή η πρόταση θα εξετασθεί και θα υποβληθεί με την υψηλότερη αίσθηση ευθύνης και σεβασμού προς την ιστορία του Παναθηναϊκού και των φιλάθλων του. Ανυπομονώ να λάβω την απάντησή σας, και, στο μεσοδιάστημα, παραμένω στη διάθεσή σας σε περίπτωση που θελήσετε επιπρόσθετες πληροφορίες.

Ειλικρινά δικός σας

Markos L. Drakotos»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr