Αλεξανδρούπολη κορωνοϊός: Γκρεμίζουν τοίχους στο νοσοκομείο για να φτιαχτεί κι άλλη ΜΕΘ

0
17

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με κορωνοϊό. Από αυτούς οι 71 βρίσκονται στις Μονάδες Covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Η κατατάσταση ολοένα και χειροτερεύει με αποτέλεσμα διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος να πάρουν την απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους για να δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών, σύμφωνα με τα όσα λέει ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου και μεταδίδει το inkomotini.news.

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης. Στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με Covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι.

Τι δηλώνουν οι εργαζόμενοι

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι εργαζομένοι, υπογραμμίζουν πως εκτός από τις πεπερασμένες αντοχές των ίδιων, έχουν ξεπεραστεί οι αντοχές των υποδομών, όπως εκείνες της παροχής οξυγόνου. Σε δηλώσεις τους ενδεικτικά αναφέρουν πως στο νοσοκομείο τον περασμένο Αύγουστο οι ανάγκες ημερησίως στην παροχή οξυγόνου ήταν περίπου 700 cm3 και πλέον ξεπερνούν τα 2.000 cm3 ημερησίως, δηλαδή τριπλασιάστηκαν.

Έξι στους 10 ασθενείς νοσηλεύονται στη βόρεια Ελλάδα

Το 60% των ασθενών με λοίμωξη λόγω του κορωνοϊού στο ΕΣΥ νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Από τους 3.585 ασθενείς που νοσηλεύονταν χθες το βράδυ σε απλές κλινικές στο Σύστημα Υγείας, οι 2.214 βρίσκονταν στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Άλλοι 303 νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, ενώ 314 ήταν διασωληνωμένοι, αυξημένοι μάλιστα κατά 10 σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται στο ΕΣΥ στις συγκεκριμένες υγειονομικές περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης είναι ότι οι ασθενείς πλέον διασωληνώνονται και εκτός ΜΕΘ σε άλλους χώρους των νοσοκομείων, ιδίως σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης, με φορητό εξοπλισμό. Χθες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ήταν διαθέσιμες μόλις δύο κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό και ανάλογη ήταν η εικόνα σε όλα τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Η αεροδιακομιδή των τριών βαρέως νοσούντων από την Καβάλα στην Αττική δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την αδυναμία του ΕΣΥ να συγκρατήσει το κύμα των ασθενών στη βόρεια Ελλάδα, και ουδείς βεβαίως αποκλείει τη συνέχιση των αεροδιακομιδών και από άλλα νοσοκομεία επιβαρυμένα λόγω της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr