Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ: Παραιτήθηκε ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας

0
169

Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ: Ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας παραιτήθηκε μετά την αναγγελία της αποχώρησης του Κουρτς από την πολιτική.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ αποφάσισε να παραιτηθεί από την Καγκελαρία της Αυστρίας. Νωρίτερα ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυροί πολιτικοί τριγμοί καταγράφονται στην Αυστρία με τον νέο καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ να δηλώνει ότι θα παραιτηθεί λίγες ώρες αφότου ο πρώην καγκελάριος της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή.

Τι ανακοίνωσε ο Σάλενμπεργκ

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο ο αρχηγός της κυβέρνησης όσο και αρχηγός του αυστριακού κόμματος με τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει σύντομα να εκπροσωπηθούν ξανά από το ίδιο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, διαθέτω τη θέση μου μέχρι να διαμορφωθεί η νέα κατάσταση», ανακοίνωσε ο Σάλενμπεργκ. 

Η αποχώρηση του Κουρτς

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά, αλλά παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αντικαταστάθηκε στην καγκελαρία από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό του συνεργάτη Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε την βουλευτική του ασυλία. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών και άλλα κυβερνητικά γραφεία κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων ανάμεσα στο 2016 και το 2018. Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Österreich.

Ο Κουρτς ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε την καγκελαρία στα 31 του χρόνια. Ο κυβερνητικός συνασπισμός με την άκρα δεξιά κατέρρευσε το 2019 όταν ο εταίρος του βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr