Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Κίνηση μεγάλης επένδυσης για τον Ολυμπιακό – Πόσα παίρνει

0
18

Το γεγονός ότι ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι επελέγη σε υψηλή θέση στο draft του NBA, γεμίζει το ταμείο της ΚΑΕ Ολυμπιακός με ένα εκατομμύριο δολάρια, καθώς αυτό είναι το buy out που πρέπει να καταβάλουν οι Θάντερ για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του.

Πρόκειται λοιπόν, για κίνηση μεγάλης επένδυσης για τους «ερυθρόλευκους» που χάρη στη διορατικότητα τότε των ανθρώπων του θα εισπράξουν ένα τεράστιο ποσό για τον νεαρό Σέρβο παρότι δεν έπαιξε ποτέ ουσιαστικά, έχοντας αμυδρές συμμετοχές, στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται, τo buy out του Σέρβου ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο, κάτι που θα ισχύσει αν ο ταλαντούχος Σέρβος μετακομίσει τώρα στο NBA, που είναι και το πιο πιθανό. Ωστόσο το υψηλότερο ποσό που μπορεί να δώσει μία ομάδα του NBA σε κάποια ευρωπαϊκή είναι τα 750 χιλιάδες δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστεί, θα βάλει ο ίδιος ο παίκτης από την τσέπη του.

Πάντως, ο Ποκουσέφσκι αν μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τώρα, αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί το rookie συμβόλαιο το οποίο προβλέπει η αμοιβή του να είναι περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, όπως δημοσιεύει το sdna. Μάλιστα, για την πρώτη του χρονιά οι απολαβές του θα είναι 2,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά τα δύο πρώτα χρόνια θα φτάσουν τα έξι. Αν μείνει στο rookie συμβόλαιο όλη την τετραετία, τότε θα πάρει συνολικά 14,3 εκατομμύρια δολάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr