Αλέξης Χαρίτσης: Η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό σε ολόκληρη την Δυτική Ευρώπη

0
67

Αλέξης Χαρίτσης: «Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει αυτή την στιγμή περισσότερο για την βενζίνη περισσότερο απ΄ ότι ο Γερμανός, ο οποίος όμως έχει 3,5 φορές υψηλότερο μισθό» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στα καύσιμα μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. «Η ακρίβεια είναι μεν ένα διεθνές φαινόμενο, η Ελλάδα όμως έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη και την 2η υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη, την στιγμή που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2010», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει αυτή την στιγμή περισσότερο για την βενζίνη περισσότερο απ΄ ότι ο Γερμανός, ο οποίος όμως έχει 3,5 φορές υψηλότερο μισθό» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Από τον Ιούλιο του 2021 αναδείξαμε το πρόβλημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας είχε ήδη την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση πρώτα μας απάντησε ότι κινδυνολογούμε, μετά ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και τέλος ότι η κρίση είναι διεθνής», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκης που αγνόησε την διαφαινόμενη ακρίβεια και έκανε την στρατηγική επιλογή να μην πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να την περιορίσει, ο πληθωρισμός διπλασιάστηκε μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «παρά την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση, ο φόβος, η ανασφάλεια η δυσαρέσκεια και η οργή κυριαρχούν στην κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr